10 έξυπνες αποφάσεις για μια γυναίκα πριν τα 40

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

10 έξυπνες αποφάσεις για μια γυναίκα πριν τα 40Ένα βιβλίο που με προκάλεσε να το διαβάσω και μόνο από τον τίτλο. Επειδή ακριβώς είμαι γυναίκα πριν τα 40 και εδώ και πολύ καιρό αισθάνομαι να βασανίζομαι από κρίσιμα ερωτήματα για τη ζωή μου, θέλησα να αναζητήσω τις απαντήσεις στο συγκεκριμένο βιβλίο των εκδόσεων Κριτική. Ευτυχώς δεν διαψεύστηκα.

Η συγγραφέας του βιβλίου Tina Tessina αποτυπώνει με ακρίβεια τα συναισθήματα των γυναικών που πλησιάζουν τα 40. Έχοντας 20 και πλέον χρόνια εμπειρίας ως σύμβουλος ανθρωπίνων σχέσεων, έχει ζήσει από πρώτο χέρι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των γυναικών όλων των ηλικιών. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε και την έμπνευσή της για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου.

Εκτός από χρηστικές συμβουλές, η συγγραφέας παραθέτει τις ιστορίες ζωής άλλων γυναικών και τις αποφάσεις που πήραν πριν τα 40 τους και τις συνέπειές τους (καλές ή κακές). Έτσι μέσα από τις εμπειρίες των άλλων γυναικών, μπορούν να ταυτιστούν οι αναγνώστριες και να βοηθηθούν να πάρουν αποφάσεις για τη δική τους ζωή.

Το βιβλίο αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για όλες τις γυναίκες που θέλουν να καλλιεργήσουν την ικανότητα να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για τη ζωή τους και να τις ακολουθούν πιστά. Καλεί τις γυναίκες να αναρωτηθούν πως θα είναι η ζωή τους μετά από μερικές δεκαετίες, ως αποτέλεσμα αποφάσεων που οφείλουν να πάρουν στο σήμερα. Τις βοηθάει να ανακαλύψουν τι πραγματικά θέλουν και πως να το αποκτήσουν.

Η λήψη σωστών αποφάσεων αποτελεί ίσως την πιο κρίσιμη ικανότητα για την ευτυχία και επιτυχία κάθε ανθρώπου. Τώρα οι γυναίκες έχουν τον προσωπικό τους βοηθό για την απόκτηση αυτής ικανότητας. Η Sonya Friedman, ψυχολόγος και συνεργάτης του CNN το σχολίασε ως «ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. Ένας πρακτικός οδηγός που δείχνει πως μια γυναίκα μπορεί σταδιακά να πραγματοποιήσει όλα τα όνειρα και τις επιθυμίες της».

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…