10 αποφθέγματα για ελπίδα, εσωτερική δύναμη και αισιοδοξία

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Σημαντικοί άνθρωποι μοιράζονται με σοφά αποφθέγματα το μυστικό της εσωτερικής δύναμής τους.

Η ζωή είναι μία και μοναδική, γι’ αυτό αξιοποιήστε την όσο καλύτερα μπορείτε. Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει προβλήματα καθημερινά, η ελπίδα και η αισιοδοξία έχουν αναχθεί σε απαραίτητα “όπλα” επιβίωσης.

Ας δούμε τι λένε για το θέμα αυτό σημαντικές προσωπικότητες.

Μαρκ Τουαίην (αμερικανός συγγραφέας): “Είκοσι χρόνια από τώρα θα είσαι πιο απογοητευμένος για τα πράγματα που δεν έκανες παρά για τα πράγματα που έκανες. Γι’ αυτό, λύσε τους κάβους. Σαλπάρισε μακριά από το σίγουρο λιμάνι. Εξερεύνησε, ονειρέψου, ανακάλυψε”

Όπρα Γουίνφρεϊ, (αμερικανίδα δημοσιογράφος, επιχειρηματίας): “Γίνεσαι αυτό που πιστεύεις”

Λες Μπράουν (αμερικανός πολιτικός, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός): “Αρκετοί από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, γιατί ζούμε τους φόβους μας”

Αβραάμ Λίνκολν (16ος Πρόεδρος των ΗΠΑ): “Δεν είναι τα χρόνια στη ζωή σου που μετράνε· είναι η ζωή στα χρόνια σου”

Μπομπ Ντύλαν (αμερικανός τραγουδοποιός): “Τι είναι τα λεφτά; Ένας άνθρωπος είναι επιτυχημένος αν σηκώνεται το πρωί από το κρεβάτι του και πηγαίνει στο κρεβάτι του τη νύχτα, έχοντας στο ενδιάμεσο κάνει αυτό που θέλει”

Κομφούκιος (κινέζος φιλόσοφος): “”Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν μπορούν όλοι να τη δουν”

Τζον Λέννον (βρετανός τραγουδοποιός): “Όταν ήμουν 5 χρὀνων, η μητέρα μου πάντα μου έλεγε ότι η ευτυχία είναι το κλειδί της ζωής… Όταν πήγα στο σχολείο με ρώτησαν τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Έγραψα: ‘ευτυχισμένος’. Μου είπαν ότι δεν κατάλαβα το ερώτημα, και τους είπα ότι δεν καταλαβαίνουν τη ζωή”

Φραγκλίνος Ρούζβελτ (32ος πρόεδρος των ΗΠΑ): “Πίστεψε πως μπορείς και έχεις διανύσει ήδη τη μισή διαδρομή”

Vincent van Gogh (ολλανδός ζωγράφος): “Αν ακούς μια φωνή μέσα σου να σου λέει ‘Δεν μπορείς να ζωγραφίσεις’, τότε οπωσδήποτε να ζωγραφίζεις, και η φωνή θα σωπάσει”

Άρθουρ Ας (αμερικανός τενίστας): “Ξεκίνα από εκεί που είσαι. Χρησιμοποίησε αυτά που έχεις”

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.