10 απλοί τρόποι για να ελαττώσεις τη χρήση πλαστικού στο σπίτι

Συντάκτης: Flowmagazine

Εκτός από την ανακύκλωση, χρειάζεται να αποκτήσουμε κάποιες καινούριες συνήθειες σε σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι. Δες πώς μπορείς να τα καταφέρεις και εσύ!

Διαβάζοντας ότι περίπου 4,8 έως 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς κάθε χρόνο, ότι στη Μεσόγειο επιπλέουν 1.455 τόνοι πλαστικού και ότι ο μέσος άνθρωπος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, καταναλώνει 5 γραμμάρια πλαστικού την εβδομάδα, συνειδητοποιούμε ότι είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να μειώσουμε τη χρήση του πλαστικού στη ζωή μας.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν 10 απλούς και εύκολους τρόπους για να ελαττώσουμε άμεσα τη χρήση πλαστικού στο σπίτι, οι οποίοι μπορούν να υιοθετηθούν από τον καθένα μας ξεκινώντας  από σήμερα κιόλας!

1. Καλαμάκια

10 απλοί τρόποι για να ελαττώσεις τη χρήση πλαστικού στο σπίτι
Μπορεί να έχεις συνηθίσει να πίνεις τον καφέ με πλαστικό καλαμάκι, αλλά μία τόσο μικρή κίνηση μπορεί να καταστρέφει το περιβάλλον. Αντικατάστησέ το με επαναχρησιμοποιούμενο από μπαμπού ή κάποιο άλλο οικολογικό υλικό.

 2. Παγούρια και θερμός

Είναι πολύ απλό: βάλε τον καφέ, το ζεστό ή παγωμένο τσάι ή το νερό σου σε φιλικό προς το περιβάλλον (και όχι πλαστικό) θερμός ή παγούρι. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθεί και η θερμοκρασία του για αρκετές ώρες!

3. Οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα

10 απλοί τρόποι για να ελαττώσεις τη χρήση πλαστικού στο σπίτι
Ο μέσος άνθρωπος πετάει 200 οδοντόβουρτσες στη ζωή του κι εσύ θα προσθέσεις ακόμα μία στο μπάνιο σου; Επίλεξε μία από μπαμπού ή άλλα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

 4. Μπατονέτες

Το ακούς συνέχεια ότι πρέπει να αποχαιρετήσεις τις πλαστικές μπατονέτες, αλλά δεν ήξερες ότι υπάρχει εναλλακτική επιλογή; Κι όμως, υπάρχουν μπατονέτες από μπαμπού και οργανικό βαμβάκι.

5. Σαπούνι χεριών

Επίλεξε ένα σαπούνι σε μπάρα και χάρτινη συσκευασία και όχι υγρό σε πλαστική.

6. Χτένα για τα μαλλιά

Αν θέλεις να αγοράσεις μία καινούρια χτένα για τα μαλλιά σου, προτίμησε μία από ξύλο ή κάποιο άλλο υλικό που σέβεται το περιβάλλον.

 7. Μανταλάκια

Πες ναι στα old-school ξύλινα και ανθεκτικά μανταλάκια και όχι στα πλαστικά που σπάνε συνέχεια.

8. Αναπτήρες

Ας αφήσουμε στην άκρη τους πλαστικούς αναπτήρες κι ας πιάσουμε τα παραδοσιακά ξύλινα σπίρτα.

9. Αλουμινόχαρτο αντί για πλαστική μεμβράνη

10 απλοί τρόποι για να ελαττώσεις τη χρήση πλαστικού στο σπίτι
Για να τυλίξεις ένα φαγητό που περίσσεψε, προτίμησε το αλουμινόχαρτο.

 10. Σακούλα

Αφήσαμε για το τέλος τις σακούλες επειδή ήδη όλο και περισσότεροι έχουν αρχίσει να ελαττώνουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας. Αν εσύ δεν το έχεις κάνει ακόμα, ξεκίνα τώρα με μία επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα.

Yπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσεις μια φιλική προς το περιβάλλον καθημερινότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσεις πίσω σου κάποιες συνήθειες και να κάνεις το πρώτο βήμα σε μία πιο «πράσινη» καθημερινότητα.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…