10+1 βήματα για να δώσετε ώθηση στην καριέρα σας

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η ανάπτυξη της καριέρας απαιτεί αφοσίωση, σκληρή δουλειά και συστηματική προσπάθεια. Αν θέλετε να δώσετε ώθηση στην επαγγελματική σας πορεία, ακολουθήστε αυτά τα 10+1 βήματα για την επιτυχία:

Καθορίστε σαφείς στόχους: Ορίστε σαφείς, μετρήσιμους, και χρονικά καθορισμένους στόχους για την καριέρα σας. Οι στόχοι σας πρέπει να είναι αντικειμενικοί σε σχέση με τις δυνατότητες και να μπορούν να εκτελεστούν με τον σωστό προγραμματισμό. Είναι επίσης σκόπιμο να χωρίσετε τους στόχους σας σε μικρότερους στόχους και να πετυχαίνετε έναν στόχο κάθε φορά.

Επενδύστε στην εκπαίδευση σας: Η συνεχής μάθηση είναι κλειδί για την επιτυχία. Εξελιχθείτε, παρακολουθώντας σεμινάρια, παίρνοντας πτυχία, και διαβάζοντας βιβλία σχετικά με τον τομέα σας. Ακόμα μπορείτε να απευθυνθείτε σε ινστιτούτα και σε ιδιωτικές εταιρίες εκπαίδευσης ώστε να αποκτήσετε επιπλέον δεξιότητες στον τομέα σας.

https://www.believeinyou.gr/podcasts

Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αναβαθμίσει την θέση σας το να μάθετε να μιλάτε μια ξένη γλώσσα. Τα αγγλικά στην εποχή μας κρίνονται σχεδόν απαραίτητα αλλά γλώσσες οι οποίες είναι πιο σπάνιες, όπως τα Ισπανικά ή τα Ρώσικα μπορούν να σας κάνουν να ξεχωρίζετε από τους άλλους υποψήφιους για μια σημαντική θέση.

Διαχειριστείτε τον χρόνο σας σωστά: Μάθετε να προγραμματίζετε και να δίνετε προτεραιότητα στα  καθήκοντά με την μεγαλύτερη σημασία. Βάλτε σε μια σειρά τις εργασίες τις οποίες έχετε να κάνετε και αποκτήστε έλεγχο στον χρόνο σας .Ο έλεγχος του χρόνου σας είναι ουσιώδης για την αποτελεσματικότητά σας.

10+1 _vhmata _gia_ na _dosete _othish _stin _kariera _sas

Αναπτύξτε δίκτυα: Δημιουργήστε επαγγελματικές σχέσεις  με συναδέλφους και επαγγελματίες που μπορούν να σας βοηθήσουν στην καριέρα σας. Το να μαθαίνετε από άλλους εργαζομένους και να ανταλλάσετε απόψεις σχετικά με την εργασία σας θα σας κάνει καλό και θα βοηθήσει στο να αποκτήσετε επιπλέον εμπειρία.

Αν διατηρείτε και καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σας και μιλάτε για θέματα εργασίας θα μπορέσετε και να ανταλλάξετε απόψεις οι οποίες θα κάνουν την εργασία σας πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική.

Αποκτήστε εμπειρία: Καταβάλετε προσπάθεια για να αποκτήσετε πολύτιμη εμπειρία στον τομέα σας. Συμμετέχετε σε έργα, εθελοντικές δραστηριότητες, και προτείνετε βελτιώσεις. Δοκιμάστε τον εαυτό σας σε καινούρια project τα οποία απαιτούν επιπλέον δεξιότητες και αναπτύξτε πτυχές του εαυτού σας που θεωρείτε ότι είναι αδύναμες. Έτσι θα αναβαθμιστείτε στην αγορά εργασίας και θα χτίσετε σιγουριά και αυτοπεποίθηση

Συνεχίστε να καινοτομείτε: Αναζητήστε τρόπους για να βελτιώσετε τις διαδικασίες και τις μεθόδους στην εργασία σας. Η καινοτομία μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους άλλους εργαζομένους και να σας δώσει ένα συγκριτικό πλεονέκτιμα.

Αναπτύξτε δεξιότητες επικοινωνίας: Οι δεξιότητες επικοινωνίας είναι σημαντικές σε κάθε καριέρα. Μάθετε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με συναδέλφους, πελάτες, και αφεντικά, να διεκδικείτε αυτά που θέλετε και να πετυχαίνετε τους στόχους σας.

Εργαστείτε με πάθος: Αν εργάζεσαι πάνω στο αντικείμενο που σου αρέσει δεν θα χρειαστεί ποτέ να δουλέψεις, λέει ένα ρητό. Επιλέξτε μια καριέρα που σας ενδιαφέρει και σας κάνει ευτυχισμένους. Το πάθος για τη δουλειά σας είναι κρίνει και το πόσο χρόνο θα δαπανήσετε για να είστε επιτυχημένος σε αυτήν.

Διατηρήστε  ισορροπία στην ζωή σας: Προσέχετε την υγεία σας, την οικογένειά σας και τον εαυτό σας. Η ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή είναι απαραίτητη. Εξάλλου είναι δύσκολο να είσαι αποδοτικός στην εργασία σου αν δεν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου και δεν είσαι ευτυχισμένος στο μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής σου.

10+1_vhmata _gia _na _dosete _othish _stin _kariera _sas

Αξιολογήστε την πρόοδό σας: Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα αξιολογήστε την πρόοδό σας, προσαρμόζοντας τους στόχους σας όπου και όποτε χρειάζεται. Αν έχετε πετύχει την πλειοψηφία των στόχων σας τότε βρίσκεστε σε καλό επίπεδο. Αν  όχι μάλλον οι στόχοι σας δεν είναι ιδανικοί για την φάση της ζωής την οποία διανύετε

+1. Μην Φοβάστε την Αποτυχία: Η αποτυχία είναι μέρος της πορείας σας προς την επιτυχία. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε και να μάθετε από τα λάθη σας. Όπως λέει και ένα ρητό «Δεν αποτυγχάνει ποτέ αυτός που δεν δοκίμασε ποτέ».

Αν θέλετε να πάρετε περισσότερες εξειδικευμένες πληροφορίες για το πώς να εξελίξετε την επαγγελματική σας καριέρα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα  podcast του Believe in You. Από την άνεση του σπιτιού σας και σε δικό σας χρόνο, μπορείτε να πάρετε σημαντική γνώση που θα σας ακολουθεί για μια ζωή. Τα podcast  αυτά καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα θεματολογίας. Επιλέξτε αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας και μάθετε πως μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να δώσετε ώθηση στην καριέρα σας και να επιτύχετε τους στόχους σας. Η συνεχής ανάπτυξη και δέσμευση στον επαγγελματικό σας τομέα θα σας βοηθήσει να επιτύχετε και να αναπτυχθείτε στην καριέρα σας.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.