10 συμβουλές που θα δίναμε στον 20χρoνο εαυτό μας

Συντάκτης: Flowmagazine

Πόσοι από εμάς αναπολώντας το παρελθόν έχουμε ευχηθεί να είχαμε πράξει διαφορετικά σε καταστάσεις που έμελλε να ήταν καταλυτικές για τη μετέπειτα ζωή μας; Αναμφισβήτητα όλοι. Κάνοντας, λοιπόν, τον απολογισμό μας θα θέλαμε να είχαμε κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά. Ας δούμε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα δίναμε στον 20χρονο εαυτό μας:

  1. Ό,τι σε στεναχωρεί, να το αφήνεις πίσω σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα χρόνια περνούν τόσο γρήγορα που δεν αξίζει να αναλώνεσαι σε δυσάρεστες καταστάσεις.
  1. Κυνήγησε τα όνειρά σου και μείνε ανεπηρέαστος από συμβουλές συγγενών και φίλων. Το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις είναι το μέλλον σου. Φρόντισε να το αγαπάς γιατί είναι ένας παράγοντας που επιδρά σημαντικά στην ευτυχία σου.
  1. Ταξίδεψε όσο περισσότερο μπορείς και όσο σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου διότι στο μέλλον οι οικογενειακές υποχρεώσεις που θα αποτελούν την πρώτη προτεραιότητά σου δεν θα στο καθιστούν εφικτό.
  1. Βγες, διασκέδασε, χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο. Αυτές οι στιγμές ξεγνοιασιάς που βιώνεις, αργότερα θα αποτελούν ένα μακρινό όνειρο.
  1. Η υψηλή αυτοεκτίμηση αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας. Πίστεψες στον εαυτό σου; Τότε θα καταφέρεις τα πάντα.

  1. Σχέση που δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, είναι λάθος σχέση. Φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς.
  1. Αφέσου στην αγκαλιά του Μορφέα όσες περισσότερες ώρες σου επιτρέπει το πρόγραμμά σου. Μετά την απόκτηση των παιδιών σου, αυτό θα αποτελεί πολυτέλεια.
  1. Περιποιήσου τον εαυτό σου. Χρησιμοποίησε κρέμες πρόληψης και αντηλιακό προσώπου. Θωράκισε το δέρμα σου από τώρα ώστε να δείχνεις νεότερη αργότερα.
  1. Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να μάθεις να συγχωρείς. Με αυτό τον τρόπο απαλλάσσεσαι από τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία σε κρατούν δέσμιο στο παρελθόν και σε εμποδίζουν να βαδίσεις με σιγουριά στο μέλλον.
  1. Κράτησε ανθρώπους κοντά σου που ξέρουν να εκτιμούν ακόμη και το ελάχιστο που κάνεις για αυτούς. Εκείνους που δείχνουν την εκτίμηση τους όχι με υλικά αγαθά, αλλά με το να σε νοιάζονται και να σε αγαπούν. Ανθρώπους που δεν πράττουν με βάση το συμφέρον αλλά με γνώμονα την καρδιά.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…