10 μέρη μαγικά πλασμένα! – Μέρος Β

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Φαράγγι Antelope (Αριζόνα, ΗΠΑ). Τα μέταλλα που περιέχουν τα τοιχώματα του φαραγγιού, ένα από τα ωραιότερα του Grand Canyon, δημιουργούν εξωπραγματικής ομορφιάς επιφάνειες.

Villa Traful, το βυθισμένο δάσος. Οι δύτες που έχουν βουτήξει στα παγωμένα και πολύχρωμα νερά του Μπαριλότσε κάνουν λόγο για ένα θαύμα της φύσης. Το περίεργο είναι πως κάτω από το νερό βρίσκονται δέντρα που μεγαλώνουν κανονικά. Δημιουργήθηκε  μετά από ένα μεγάλο σεισμό στη Χιλή.

Sagano, ένα δάσος από μπαμπού. Βρίσκεται  στην βορειοδυτική λεκάνη του Κιότο, στην Ιαπωνία και καλύπτει μια έκταση δεκαέξι τετραγωνικών χιλιομέτρων. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία σε ολόκληρη την Ιαπωνία, όχι μόνο για την επιβλητική  ομορφιά του, αλλά και λόγω του ήχου που βγάζει ο άνεμος καθώς διαπερνά τα λεπτά μπαμπού.

The Blue Hole Dean. Η μεγαλύτερη και πιο βαθιά τρύπα του πλανήτη βρίσκεται στις Μπαχάμες, με βάθος 202 μέτρων. Οι χρωματισμοί που δημιουργούνται γύρω από αυτή είναι πραγματικά υπέροχοι.

Οι «Φύλακες» της Αρκτικής (Φινλανδία).  Στις χαμηλές θερμοκρασίες των -40 βαθμών Κελσίου αυτής της απομακρυσμένης περιοχής, τα δέντρα παγώνουν. Σκεπασμένα με χιόνι, παίρνουν αυτή την παράξενη μορφή.

Επαρχία Yuanyang (Κίνα). Βρίσκεται κατά μήκος της όχθης του Κόκκινου Ποταμού και είναι γνωστή για τις μεθόδους καλλιέργειας ρυζιού που σμίλεψαν το φυσικό τοπίο με αυτόν τον μοναδικό τρόπο.

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr