Καθάρισε σωστά το βουρτσάκι της τουαλέτας (χωρίς να το ακουμπήσεις)

Συντάκτης: Flowmagazine

Όσο κι αν προσπαθείς να το αποφύγεις, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να καθαρίσεις το βουρτσάκι της τουαλέτας. Υπάρχει τρόπος να το κάνεις και δεν χρειάζεται να το ακουμπήσεις.

Εντάξει, οι δουλειές του σπιτιού είναι κουραστικές, βαρετές και ορισμένες φορές αηδιαστικές. Επίσης, το μεγάλο πρόβλημα με αυτές είναι ότι σου στερούν χρόνο από άλλες πιο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως το να δεις τους φίλους σου. Τι να κάνεις, όμως, που πρέπει κι αυτές να γίνουν κάποια στιγμή; Αν δεν τις κάνεις εσύ, τότε ποιος;


Διαβάστε επίσης: Τι μπορεί να καθαρίσει το ξίδι (δεν φαντάζεστε!)


Μία από τις πιο… αηδιαστικές αγγαρείες είναι πιθανότατα το καθάρισμα του πιγκάλ στο μπάνιο. Έτσι, όλο προσπαθείς να αποφύγεις να καθαρίσεις το βουρτσάκι της τουαλέτας.

Έλα, πες την αλήθεια: Πόσο συχνά μπαίνεις στη διαδικασία να το καθαρίσεις κανονικά; Όσο κι αν αντιστέκεσαι στην ιδέα, κάν’ το να τελειώνεις. Ο τρόπος είναι υπερβολικά απλός και δεν χρειάζεται να το ακουμπήσεις!

Είναι σημαντικό να καθαρίζεις σωστά και τακτικά τα εργαλεία που χρησιμοποιείς για την καθαριότητα και την υγιεινή των χώρων σου. Αν δεν το κάνεις, τότε συνεχίζεις να απλώνεις σκόνη, βρωμιά, μικρόβια παντού.

Καθαρό βουρτσάκι τουαλέτας σε λίγα λεπτά

Αφού ολοκληρώσεις το καθάρισμα της τουαλέτας, μην βιαστείς να βάλεις τη βούρτσα πίσω στη θήκη της. Αντ’ αυτού κράτα τη μέσα στην τουαλέτα και τράβα το καζανάκι για να απομακρύνεις ένα μεγάλο μέρος από τις ακαθαρσίες.                                                

Δεν τελείωσες ακόμα. Μετά το πρώτο αυτό βήμα, έχεις να κάνεις άλλο ένα. Αφού ξεπλύνεις τη βούρτσα, ακούμπησέ τηστο χείλος της λεκάνης και σταθεροποίησέ τη χρησιμοποιώντας το κάθισμα της τουαλέτας.


Διαβάστε επίσης: Μυστικά για να μην πιάνει υγρασία το μπάνιο σας


Βάλε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού υπεροξείδιο του υδρογόνου (το γνωστό οξυζενέ) και ρίξε στις τρίχες της βούρτσας. Άφησέ την εκεί μέχρι να στεγνώσει. Εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω. Κάνεις τις υπόλοιπες δουλειές σου και ύστερα από λίγη ώρα επιστρέφεις για να φυλάξεις τη βούρτσα στη θήκη της. Τόσο απλό!

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…