Η makeup artist που μεταμορφώνει τα χείλη της σε έργα τέχνης

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Το make up ήταν πάντα ένας τρόπος έκφρασης, ιδιαίτερα τώρα χάρη στα beauty trends που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε σεζόν. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί φαν του make up το χρησιμοποιούν για να μεταμορφώσουν μέρη του σώματός τους σε εντυπωσιακά έργα τέχνης.

Η Andrea Reed είναι makeup artist από τον Καναδά και εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιεί τα χείλη της ως καμβά για να δημιουργήσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά έργα τέχνης. Με τη βοήθεια των κραγιόν και άλλων make up προϊόντων, το ταλέντο και η δημιουργικότητά της ξεπερνούν τα όρια του συνηθισμένου.

Η Reed είναι μία καλλιτέχνης που κατάφερε να ερμηνεύσει την τέχνη με έναν τρόπο που κανείς δεν είχε σκεφτεί: η δουλειά της αποτελεί ζωντανό παράδειγμα ότι η τέχνη δεν περιορίζεται στους πίνακες και στους καμβάδες, δεν βρίσκεται μόνο στις εκθέσεις και στις γκαλερί, αλλά μπορεί να δημιουργηθεί παντού, ακόμη και με τον πιο αντισυμβατικό τρόπο.

Τα έργα της έχουν ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων και η ίδια δε σταματά να πειραματίζεται με νέες εικόνες και τεχνικές. Δεν διστάζει να εμπνευστεί από διάσημα έργα τέχνης, όπως το έργο Great Wave Off Kanagawa του Katsushika Hokusai και βρίσκει πάντα ασυνήθιστους τρόπους να συνεργάζεται με άλλους makeup artists. Η πρόσφατη συνεργασία της με τη Laura Jenkinson ήταν εμπνευσμένη από την ταινία της Disney «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», όπου η Reed μετέφρασε την πρόταση «Πιστεύεις ότι είναι αγριολούλουδο;» σε λουλούδια ζωγραφισμένα πάνω στα χείλη της, ενώ η Jenkinson ζωγράφισε το πιγούνι της για να μοιάζει με τον τρελό Mad Hatter.

Η Reed έχει το δικό της κανάλι στο YouTube, όπου μοιράζεται τις δημιουργίες της και δείχνει πως φτιάχνει το κάθε σχέδιο πάνω στα χείλη της, κάτι που πολλές φορές μπορεί να πάρει πάνω από μία ώρα.

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…