Χούμους με κουρκουμά

Συντάκτης: Ελένη Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου

Influence:

Πρόκειται για μια σούπερ εύκολη και γρήγορη συνταγή, ειδικά για πολυάσχολους/ες!

Χάρη στην προσθήκη του κουρκουμά, τούτο δω το υγιεινό ντιπάκι έχει ένα εκπληκτικό πορτοκαλί χρώμα και όλη τη μεστή, γήινη γεύση των ρεβιθιών που το κάνουν … ακαταμάχητο!

Υλικά

  • 1 βάζο (550 γρ. περίπου) ρεβίθια, στραγγισμένα και πλυμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυθεντικό χούμους

______________________

Διαδικασία

Ρίχνουμε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά και το χυμό του λεμονιού στο μπλέντερ και χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά ώσπου να αφομοιωθούν σ’ έναν αφράτο πουρέ που μεταφέρουμε στην πιατέλα ή στο βάζο σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι.

Χούμους έτοιμο για κατανάλωση, συνοδεία μιας φρεσκοκομμένης σαλάτας, με ραπανάκια για την όρεξη και παξιμαδάκια!

Συντάκτης: Ελένη Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου,

Influence:

Οι ακαδημαϊκοί τίτλοι σπουδών της είναι στη νομική επιστήμη και η πολυετής επαγγελματική της εμπειρία στο λειτούργημα της δικηγορίας…