Χάραξε το Σημάδι

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Influence:

Από το πρώτο της βιβλίο «Απόκλιση» η Βερόνικα Ροθ έγινε μια άλλη αγαπημένη συγγραφέας μου. Έχει ατελείωτη φαντασία, σαφήνεια στην περιγραφή και οι ήρωές της έχουν μεγάλη εσωτερική δύναμη. Το «Χάραξε το Σημάδι» είναι άλλο ένα βιβλίο της Βερόνικα Ροθ που έχουν αγαπήσει οι θαυμαστές της ανα τον κόσμο με τη μοναδική πένα που την χαρακτηρίζει.

Οι κυρίαρχοι πρωταγωνιστές είναι δυο έφηβοι ο ‘Ακος και η Σάιρα που κατοικούν σε δυο διαφορετικούς πλανήτες. Ο Άκος προέρχεται από το ειρηνικό έθνος Θουβέ, έχει μεγαλώσει σε μια αγαπημένη οικογένεια, και η μητέρα του είναι η σημαντικότερη Προφήτης της χώρας. Η Σάιρα προέρχεται από το βίαιο έθνος Σοτέτ, έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια όπου ο πατέρας της υποστήριζε τη βία και ήταν κυβερνήτης της χώρας. Μετά το θάνατό του ανέλαβε την εξουσία ο αδερφός της και χρησιμοποιεί την Σάιρα σαν θανατηφόρο όπλο ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Όταν εισβάλλουν οι Σοτέτ στο Θουβέ μεταφέρουν τον Άκος και την αδερφό του στο παλάτι των Σοτέτ. Για πολλά χρόνια ο Άκος εκπαιδεύεται και γίνεται ένας σπουδαίος πολεμιστής. Γίνεται προσωπικός φρουρός της Σάιρα και καταλαβαίνει ότι δεν είναι το άτομο που την φοβούνται όλοι εξαιτίας του χαρίσματός της. Μεταξύ τους σχηματίζεται μια συμπάθεια και συνειδητοποιούν ότι έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον για να πετύχουν το στόχο τους. Για τον Άκος είναι η επιστροφή του στο έθνος του και της Σάιρα να μην κυβερνά πλέον ο αδερφός της.

Θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες μέχρι να καταφέρουν το σκοπό τους;

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, Σελίδες 495

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.