Βρίστε… γιατί κάνει καλό!!!

Συντάκτης: Χριστίνα Πρωτόγερου

Ποιός γονιός δεν έχει μαλώσει το παιδί του γιατί το άκουσε να λέει μία «κακιά λέξη»; Και όμως, οι μεγάλοι δεν έχουν πάντα δίκιο! Βρίστε άφοβα λοιπόν, γιατί απλά κάνει καλό! Το λένε άλλωστε και οι ειδικοί!

  • Βρίζοντας υπομένουμε περισσότερο τον πόνο.

Το παραπάνω, βασίζεται στο πείραμα του Richard Stephens. Ο ίδιος «χρησιμοποίησε» 67 φοιτητές προκειμένου να αποδείξει πως ο άνθρωπος όταν αθυροστομεί αισθάνεται λιγότερο τον πόνο. Οι εν λόγω φοιτητές έπρεπε να κρατήσουν τα χέρια τους μέσα σε υπερβολικά παγωμένο νερό, χωρίς αρχικά να τους επιτρέπεται να βωμολοχήσουν. Σε δεύτερο στάδιο, έπρεπε να αντέξουν την ίδια διαδικασία, με μόνη και βασική διαφορά, το γεγονός ότι ήταν ελεύθεροι να κατεβάσουν θεούς και δαίμονες! Το αποτέλεσμα; Άντεξαν 40 δευτερόλεπτα παραπάνω!

  • Βωμολοχία σημαίνει ειλικρίνεια.

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν μία έρευνα, κατά την οποία ερωτήθηκαν 276 άνθρωποι κατά πόσο βρίζουν στην καθημερινότητά τους, αλλά και πόσο ειλικρινείς είναι. Τα αποτελέσματα φανέρωσαν πως όσοι έβριζαν συνδύαζαν και ειλικρινή στάση ζωής.

  • Η αθυροστομία είναι ένδειξη ευφυίας.

Μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, απέδειξαν ότι τα άτομα που κάνουν χρήση άσεμνου λόγου, παράλληλα έχουν γενικευμένα ευρύ λεξιλόγιο και μπορούν ακόμα να χειριστούν καλύτερα τη γλώσσα σε όλα τα επίπεδα!

Και για το τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλοι και τρανοί άντρες, όπως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, είχαν master στις βρισιές! Ο ίδιος συνήθιζε να λέει: «Όποιος γίνεται αφέντης χωρίς να γίνει δούλος, είναι μπάσταρδος αφέντης κι αλίμονο στο δούλο».

Συντάκτης: Χριστίνα Πρωτόγερου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.