Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη;

Συντάκτης: Ελένη Γιμούκη

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται κοντά μας και όλοι οι άνθρωποι αυτή την εποχή αισθανόμαστε την ανάγκη της προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας. Πάντα αυτή την εποχή του χρόνου οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις είναι περισσότερες από ποτέ. Ας προσπαθήσουμε να λάβουμε κι εμείς μέρος σε αυτές και να προσφέρουμε ακόμα και το ελάχιστο που μπορούμε προσφέροντας κατ’ επέκταση και ένα χαμόγελο.

Εκδηλώσεις:

«Ανταλλάσσουμε… προσφέροντας!»

Η Τράπεζα Χρόνου Αγ. Δημητρίου και Αλίμου σας προσκαλεί σε ένα ανταλλακτικό παζάρι προσφοράς και αλληλεγγύης. Αυτή τη φορά ανταλλάσσουμε ρούχα με τρόφιμα, ενισχύοντας ταυτόχρονα το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας.

Η χριστουγεννιάτικη δράση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημοτικής Ιματιοθήκης Αγ. Δημητρίου (Στ. Μακρυγιάννη 98) από τη Δευτέρα 5/12 έως την Παρασκευή 9/12/2016 (2μμ – 5μμ).

Για κάθε μία συσκευασία τροφίμων μακράς διάρκειας, οι συναλλασσόμενοι παίρνουν σε αντάλλαγμα δύο ρούχα.

Εκτός από τις ανταλλαγές την ημέρα εκείνη θα γίνονται δεκτές και προσφορές σε τρόφιμα και ρούχα.

«Δίκτυο Αλληλεγγύης Καισαριανής: 5ο ανταλλακτικό παζάρι»

Βιβλία, παιχνίδια, αξεσουάρ, είδη σπιτιού και διακοσμητικά ανταλλάσσονται με γάλα, λάδι, ρύζι, ζυμαρικά όσπρια κ.λπ. από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καισαριανής στο ανταλλακτικό παζάρι που οργανώνει την Πέμπτη στις 8 και την Παρασκευή στις 9 Δεκεμβρίου (10πμ-8μμ), στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείο της Καισαριανής.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση

Το ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση διοργανώνει φέτος παζάρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στην οδό Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, κατά τις ημέρες 15, 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το ΚΕΘΕΑ Διάβαση

Το ΚΕΘΕΑ Διάβαση διοργανώνει παζάρι με χειροποίητα στολίδια, δώρα και γλυκά όλα φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του προγράμματος στη Στοά Κοραή, (Σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο), στις 16 και 17 Δεκεμβρίου κατά τις ώρες 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Αυτά τα Χριστούγεννα ας σταθούμε δίπλα σε ανθρώπους που μας χρειάζονται και ας προσφέρουμε την αγάπη μας και πολλά χαμόγελα. Ας γίνει η προσφορά τρόπος ζωής, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών, αλλά από το νέο έτος και κάθε επόμενο νέο έτος.

Συντάκτης: Ελένη Γιμούκη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.