Βιβλία για καλλιέργεια δημιουργικής σκέψης

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Influence:

Πολλές φορές έχουμε διαβάσει και ακούσει για το πόσο βοηθάει στην αντιμετώπιση και την επιβράδυνση των συμπτωμάτων της άνοιας το να λύνουμε σταυρόλεξα, γρίφους και διάφορα κουίζ. Είναι αλήθεια ότι αυτή η ασχολία, σίγουρα ακονίζει το μυαλό και το κρατάει σε εγρήγορση. Ψάξαμε και σας προτείνουμε βιβλία που περιλαμβάνουν τέτοια πνευματικά παιχνίδια.

  1. «Clue story», εκδόσεις Αναγνώστης

Κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο της σειράς και είναι γεμάτο μυστήριο και πρωτότυπους γρίφους.

  1. «500 γρίφοι και σπαζοκεφαλιές», σας προκαλούν να τους λύσετε, εκδόσεις Σαββάλας

Το βιβλίο είμαι χωρισμένο σε επίπεδα, που η δυσκολία τους αυξάνεται σταδιακά. Μπορείτε μέσα από το βιβλίο αυτό να ανακαλύψετε τα εντυπωσιακά όρια που μπορεί να φτάσει η νοημοσύνη οταν την εξασκούμε καθημερινά.

Στις σελίδες του θα βρείτε μαθηματικά αινίγματα, παιχνίδια με γράμματα και λέξεις, οπτικά προβλήματα – μυστήρια

  1. «99 γρίφοι και παιχνίδια λογικής», εκδόσεις Κονιδάρης

99 γρίφοι σπαζοκεφαλιές, παράδοξα και παιχνίδια λογικής. Αν θέλετε να βάλετε δύσκολα στον εαυτό σας και στους φίλους σας αυτό είναι το κατάλληλο βιβλίο.

  1.  «Γρίφοι για μυαλά υψηλών επιδόσεων»  εκδόσεις Σαββάλας

Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς πόσο υψηλό δείκτη νοημοσύνης μπορεί να έχει. Σπαζοκεφαλιές, ασκήσεις οπτικής αντίληψης οφθαλμαπάτες και

Αριθμητικοί γρίφοι με αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας. Ευκαιρία κι αφορμή να εξασκήσουμε τον εγκέφαλο μας, να βελτιώσουμε τις πνευματικές μας ικανότητες, να οξύνουμε τη μνήμη και την παρατηρητικότητά μας, να διευρύνουμε τη σκέψη μας και να διατηρούμε το μυαλό μας σε εγρήγορση

  1. «Γρίφοι 2 για μυαλά Υψηλών επιδόσεων»,  εκδόσεις Σαββάλας

Διασκεδάστε λύνοντας γρίφους και αυξάνοντας τις δυνατότητές σας να σκέφτεστε, να θυμάστε, να παρατηρείτε . Διατηρήστε το μυαλό σας και τις σκέψεις σας διαυγείς.

  1. «Τρόπος σκέψης», εκδόσεις Rosili

Σειρά βιβλίων γρίφων για πιο καθαρή κοφτερή και παραγωγική σκέψη. Κάθε βιβλίο περιέχει 50 γρίφους που αναπτύσσουν και  ενισχύουν ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης.

–αντικειμενική σκέψη

–αριθμητική σκέψη

– Γρηγόρη σκέψη

-Δημιουργική σκέψη

– Ευρηματική σκέψη

– Λογική σκέψη

– Οπτική σκέψη

–πρακτική σκέψης

Όλα τα παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διασκεδάσουμε αλλά συγχρόνως για να προσφέρουμε στο μυαλό μας τη δυνατότητα να κρατηθεί ζωντανό και η σκέψη μας να παραμείνει διαυγής πάρα το πέρασμα του χρόνου.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr