Βήματα για να γίνετε super fit!

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου

Νομίζετε ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να γίνετε fit; «Χτίζοντας» σιγά σιγά το σώμα σας, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας, μπορείτε όχι μόνο να γίνετε fit, αλλά super fit! Προχωρώντας βήμα-βήμα, ανεβάζοντας σταδιακά το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, πετυχαίνετε την αλλαγή που θέλετε στο σώμα σας ενώ η διάθεσή σας και η ψυχολογία σας εκτοξεύονται στα ύψη. Κάντε τις ενδορφίνες σας να φτάσουν στο κόκκινο!

Υπάρχουν κάποια βήματα λοιπόν, που άπαξ και αποφασίσετε να γυμναστείτε πρέπει να τα ακολουθήσετε. Φυσικά, η διαδικασία διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του καθενός, αλλά τα βασικά βήματα είναι ίδια για όλους. Καλή επιτυχία για την αρχή της super fit ζωής σας!

Να τρώτε καλά

Το σώμα μας είναι ό,τι τρώμε. Πόσο fit μπορεί να είστε αν καταναλώνετε κάθε μέρα λιπαρά φαγητά;  Προσθέστε φρούτα και λαχανικά στην διατροφή σας, όσπρια, τρόφιμα ολικής άλεσης και γενικά τροφές καλής ποιότητας. Μπορείτε να ζητήσετε τη συμβουλή ενός διατροφολόγου και να φτάσετε στην βέλτιστη απόδοσή σας  με σωστή διατροφή και γυμναστική. Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε το σώμα σας. Πίνετε άφθονο νερό και πολύ τσάι.

Να κοιμάστε καλά

Όλες οι αλλαγές που  θα γίνουν στο σώμα μετά την γυμναστική, συμβαίνουν όταν κοιμόμαστε. Ο ύπνος ξεκουράζει το σώμα και του δίνει ώθηση για να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Εξαρτάται και πάλι από το άτομο, με πόσες ώρες ύπνου χρειάζεται για να ξεκουραστεί αλλά το ιδανικό για όλους είναι τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ.

Κινηθείτε περισσότερο

Το να προσπαθείτε να αποκτήσετε φυσική κατάσταση χωρίς να κινείστε καθόλου είναι μάταιο. Μπορεί η δουλειά σας να είναι καθιστική, αλλά σίγουρα μπορείτε να βρείτε τρόπους να κινείστε περισσότερο στην καθημερινότητά σας. Δεν αρκεί μόνο η γυμναστική κάποιες ώρες την εβδομάδα, όταν το σώμα σας παραμένει  αδρανές τον υπόλοιπο χρόνο.  Περπατήστε, τεντωθείτε, κάντε διατάσεις, κατεβείτε ή ανεβείτε σκαλοπάτια, κινηθείτε!

Μείνετε σταθεροί

Φροντίστε να είστε σταθεροί στο πρόγραμμα γυμναστικής σας. Δείτε πόσο χρόνο έχετε και πόσο συχνά σας επιτρέπει να γυμνάζεστε, και τηρήστε το. Αν δεν ακολουθήστε ένα σταθερό πρόγραμμα, κάθε φορά που θα έχετε καιρό να γυμναστείτε, το σώμα σας θα ξεκινάει πάλι από την αρχή.

Δυναμώστε

Αν έχετε μια καλή βάση κινητικότητας και σταθερότητας, το σώμα σας θα αρχίσει να δυναμώνει. Η σωματική δύναμη διαφέρει από άτομο σε άτομο αλλά μετά από λίγες εβδομάδες γυμναστικής θα δείτε ότι το σώμα σας έχει τέτοια δύναμη, που θα απορείτε πως τα καταφέρατε. Αυξάνοντας την φυσική σας κατάσταση αυξάνεται την μυϊκή δύναμη του σώματός σας ομοιόμορφα. Μην στοχεύετε σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες και να επιλέγετε σύνθετες ασκήσεις για όλο το σώμα.

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.