Βήματα για να αναδιαμορφώσετε την κουζίνα σας

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να κάνετε την κουζίνα σας να φανεί ελκυστική. Πριν ξεκινήσετε τις διεργασίες της κουζίνας, φτιάξτε ένα σχέδιο για την αναδιαμόρφωσή της. Η αναδιαμόρφωση μιας κουζίνας μπορεί να φαίνεται σαν ένα συντριπτικό έργο, αλλά αν το χωρίσετε σε αυτά τα βήματα, η διαδικασία θα φανεί ομαλότερη:

Έμπνευση: Βρείτε το σχεδιασμό και την έμπνευση για το στυλ σε βιβλία, περιοδικά, κ.α.

Προϋπολογισμός: Αποφασίστε πόσα μπορείτε να ξοδέψετε, να κάνετε έναν προϋπολογισμό και να επιμείνετε σε αυτόν.

Σχεδιασμός: Συνεργαστείτε με έναν σχεδιαστή κουζίνας για να καταλήξετε σε μια διάταξη και ένα σχέδιο για την κουζίνα σας.

Τοποθέτηση: Να βρείτε και να προσλάβετε έναν αξιόλογο εργολάβο να εκτελέσει την ανακαίνιση της κουζίνας.

Ντουλάπια: Αποφασίστε σχετικά με το ύφος και το φινίρισμα των ντουλαπιών σας. Εάν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, σκεφτείτε τα υπάρχοντα, αλλά περάστε ένα χρώμα της αρέσκειας σας για να φανούν σαν καινούρια.

Πάγκοι: Αποφασίστε σχετικά με το υλικό και το χρώμα. Ο γρανίτης, στερεή επιφάνεια, και το πλαστικό laminate είναι δημοφιλείς επιλογές.

Δάπεδα: Επιλέξτε τον τύπο και το φινίρισμα του δαπέδου για την κουζίνα σας. Δημοφιλή δάπεδα για την κουζίνα είναι το πλακάκι και το ξύλο.

Συσκευές: Επιλέξτε ένα ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, φούρνο μικροκυμάτων, και κουζίνα για την κουζίνα σας.

Βρύση και νεροχύτη: Αποφασίστε σχετικά με την βρύση και νεροχύτη για την κουζίνα σας. Δημοφιλή φινιρίσματα για στρόφιγγες περιλαμβάνουν χρώμιο και βουρτσισμένο νικέλιο. Τα χάλυβα ή πορσελάνης σμάλτο ανοξείδωτου χρησιμοποιούνται συχνά για νεροχύτες.

Φωτισμός: τα είδη του φωτισμού ποικίλουν. Διαλέξτε το ύφος που και το χρώμα που θα χαρακτηρίζει την κουζίνα σας και αναλόγως φωτίστε την.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr