Τρόποι για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Η δίαιτα για να χάσετε βάρος και να είστε υγιής δεν περιλαμβάνει πάντα την κατανάλωση διαφορετικών τροφών ή ακόμα και λιγότερων τροφών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χάσετε βάρος και να παραμείνετε υγιείς. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος είναι με την ενίσχυση του μεταβολισμού σας. Ο μεταβολισμός  είναι κατά πόσο γρήγορα το σώμα σας μπορεί να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει τα τρόφιμα που τρώτε.

Πιείτε πολύ νερό.

Μια απλή μέθοδος που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι για να επιταχύνουν το μεταβολισμό τους. Είναι εύκολο να το κάνει κανείς, μπορείτε να πίνετε νερό είτε στην εργασία είτε στο σπίτι σας ή οπουδήποτε αλλού, αρκεί να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.
Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι το πόσιμο νερό κάθε ώρα μπορεί να έχει ισχυρά αποτελέσματα στον μεταβολισμό σας. Εάν πίνετε μισό λίτρο νερού, λέγεται ότι αυξάνει το μεταβολισμό σας κατά 30%.

Αυξήστε τα επίπεδα κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα και μπορεί να βρεθεί σε πολλά προϊόντα, όπως λοσιόν και βιταμίνες. Το κολλαγόνο βοηθά το σώμα να χτίσει άπαχο μυ και βοηθά να μεταβολίσει γρήγορα μια ποικιλία θρεπτικών ουσιών.

Πικάντικα τρόφιμα

Τα πικάντικα τρόφιμα περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη, ένα λάδι που έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι αυξάνει το μεταβολισμό. Η προσθήκη μπαχαρικών στο φαγητό σας μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περίπου 10 επιπλέον θερμίδες ανά γεύμα.

Λάδι καρύδας

Οι περισσότεροι άνθρωποι μαγειρεύουν με φυτικό λάδι ή κάποιο άλλο παρόμοιο είδος λαδιού. Το έλαιο καρύδας περιέχει λίπη μέσης αλυσίδας, τα οποία είναι πολύ διαφορετικά από τα κορεσμένα λίπη που συνήθως βλέπετε στα έλαια. Αυτά τα λίπη έχουν παρουσιαστεί σε πολλαπλές μελέτες για την αύξηση του μεταβολισμού σας έως και 12%. Γεύονται σχεδόν ακριβώς όπως το κανονικό λάδι μαγειρέματος και έχουν άλλα οφέλη για την υγεία, εκτός από την αύξηση του μεταβολισμού σας.

Μην περιμένετε πως θα χάσετε μεγάλες ποσότητες βάρους άλλα σε συνδυασμό με τα παραπάνω, θα σας δώσουν μια σημαντική ώθηση στο μεταβολισμό που θα σας επιτρέψει να χάσετε αυτά τα επιπλέον κιλά.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr