Τρόποι για να ανανεώσετε το σπίτι σας με παλιά πράγματα

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη

Όλοι μας στο σπίτι μας αν ψάξουμε λίγο θα βρούμε πράγματα που είναι παλιά και πιστεύουμε πως δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Η μόδα στην διακόσμηση αλλάζει γρήγορα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα παλιά αντικείμενα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν. Πρόκειται για μία οικονομική λύση με την οποία μπορείτε να αλλάξετε την διακόσμηση στο σπίτι σας δίνοντάς τους νέες χρήσεις. Θα σας δείξουμε λοιπόν κάποιες λύσεις με τις οποίες μπορείτε να μεταμορφώσετε τα παλιά σας αντικείμενα σε καινούργια, δίνοντας στον χώρο σας μία αίσθηση ανανέωσης.

1. Βιβλία

Εκμεταλλευτείτε τα βιβλία σας για να δώσετε έναν διαφορετικό τόνο στο τζάκι σας μετατρέποντάς το σε βιβλιοθήκη. Ναι μάλιστα καλά διαβάσατε σε βιβλιοθήκη και πώς θα γίνει αυτό; Ντύστε τα βιβλία σας με ριζόχαρτο σε λευκές ή παστέλ αποχρώσεις και γεμίστε με αυτό το τζάκι.

2. Οικογενειακά κειμήλια

Τα προσωπικά αντικείμενα της οικογενείας δίνουν έναν πιο ζεστό χαρακτήρα στον χώρο. Βρείτε παλιά αναμνηστικά από την οικογένειά σας, την μητέρα σας ή την γιαγιά σας και τοποθετήστε τα στον χώρο σας. Μην φοβηθείτε ότι μπορεί να δείχνουν «ξένα». Η διακόσμηση με παλιά κειμήλια σε μοντέρνο χώρο είναι πάρα πολύ της μόδας. Συνδυάζοντας λοιπόν το μοντέρνο με τα πιο βίντατζ κομμάτια θα δημιουργήσετε μία ενδιαφέρουσα σύνθεση και θα αξιοποιήσετε και αντικείμενα που ούτε καν φανταζόσασταν.

3. Γυάλινα δοχεία

Βρείτε κάποια γυάλινα δοχεία που δεν χρησιμοποιείτε και βεβαιωθείτε πως ταιριάζουν μεταξύ τους. Καθαρίστε τα και στην συνέχεια τοποθετήστε τα στα ράφια της βιβλιοθήκης ή πάνω στο τζάκι. Τέλος μπορείτε να γεμίσετε τα δοχεία αυτά με λουλούδια, βότσαλα, άμμο δίνοντας μία διαφορετική αίσθηση στον χώρο σας κάθε φορά.

4. Αφίσες

Νομίζετε πως οι ρετρό αφίσες με τα έντονα χρώματα έχουν φύγει από την μόδα. Κάνετε λάθος. Οι αφίσες αυτές μπορούν να κρεμαστούν στον τοίχο σας και να δώσετε λίγη ζωντάνια στον χώρο σας, ιδίως αν αυτός είναι μίνιμαλ. Πρόκειται για μία οικονομική λύση διακόσμησης που ταυτόχρονα δίνει και ζωντάνια στο σπίτι σας.

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.