Τα τρομακτικότερα στοιχειωμένα σπίτια στον κόσμο

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Πολλά χρόνια πίσω οι υπερφυσικές οντότητες ήταν  ίσως ή πιο αντιληπτές ή πιο πολλές. Πολλά ανεξήγητα φαινόμενα έχουν συμβεί σε σπίτια, κάστρα, νεκροταφεία κ.α. που έχουν καταγραφεί και ακόμη δεν έχουν διαπιστωθεί οι αιτίες τους. Πολλές φορές είναι δύσκολο να κατανοήσεις τέτοιου είδους δυνάμεις και αμφιταλαντεύεσαι όσον αφορά την πραγματικότητα. Παρόλα αυτά ας δούμε κάποια σπίτια όπου φημολογείται ότι έχουν συμβεί φοβερά και τρομερά γεγονότα.

Ο Πύργος του Λονδίνου, Αγγλία

Χρονολογείται από το 1078, αυτό το φρούριο – βασιλικό παλάτι. Διάσημα φαντάσματα όπως το ακέφαλο φάντασμα της Anne Boleyn, μαζί με την Lady Jane Grey και δύο πρίγκιπες πιστεύεται ότι έχουν δολοφονηθεί από το θείο τους, Richard III, το 1483.

Κάστρο Moosham, Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Αυτό το κάστρο του 12ου αιώνα ήταν ο τόπος όπου συνέβησαν αμέτρητες εκτελέσεις γυναικών που είχαν καταδικαστεί για μαγεία κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Με αποτέλεσμα, πολλές από αυτές τις γυναίκες να έχουν έρθει για να στοιχειώσουν το κάστρο σε μορφή πνεύματος. Πολλοί άνθρωποι επισκέπτες έχουν αναφέρει φωνές και κραυγές.

Ο Λευκός Οίκος – Washington dc,  ΗΠΑ

Ίσως η πιο διάσημη κατοικία του κόσμου, το σπίτι και το γραφείο του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν η επίσημη κατοικία του κάθε προέδρου από το 1800, όταν ο John Adams μετακόμισε πρώτα στο σπίτι. Με την τεράστια ιστορία από πίσω του και τα ιστορικά πρόσωπα που έχουν κατοικήσει τα δωμάτιά του, είναι πολύ περίεργο που ο Λευκός Οίκος έχει μια ιστορία από ένα ή δύο φαντάσματα. Στην πραγματικότητα, αυτό θεωρείται ότι είναι το πιο στοιχειωμένο σπίτι στην Αμερική.

Η Αρχαία Ram Inn, Gloucestershire, Αγγλία

Τι θα μπορούσε να είναι πιο τρομακτικό από τις σατανικές θυσίες και τις κακόβουλες οντότητες;  Στο πανδοχείο αυτό, ο ιδιοκτήτης του μαρτυρεί ότι το πρώτο βράδυ που πέρασε στο σπίτι, τον άρπαξαν από το κρεβάτι και τον έσυραν σε όλη την αίθουσα από κάποια αόρατη οντότητα.

Το Νησί με τις Κούκλες, Xochimilco, Μεξικό

Στη δεκαετία του ’50, ένας άνδρας μεταφέρθηκε σε αυτό το νησί, προκειμένου να είναι μόνος του, μόνο για να διαπιστώσει ότι ήταν στοιχειωμένο από το πνεύμα ενός μικρού κοριτσιού που πνίγηκε δεκαετίες πριν. Σε μια προσπάθεια να την κατευνάσει, αγόρασε αμέτρητες κούκλες και τις κρέμασε στα δέντρα. Μετά από λίγο, ένιωθε εκείνος ότι δεν ήταν ικανοποιημένη και ότι ήθελε να είναι ένα φάντασμα μαζί της. Την ίδια μέρα εξομολογήθηκε αυτό το φόβο του και βρέθηκε νεκρός, αφού πνίγηκε στο ίδιο σημείο που είχε πνιγεί και το φάντασμα. Στο παρελθόν στο νησί λένε ότι τις κούκλες τις έχουν ακούσει να ψιθυρίζουν, καθώς και να περπατάνε.

Close Mary king, Εδιμβούργο, Σκωτία

Φαντάσματα εδώ έχουν αναφερθεί ήδη από τον 17ο αιώνα, καθιστώντας το ένα από τα πιο τρομακτικά στοιχειωμένα μέρη του κόσμου. Η Close αποτελείται από μια σειρά από υπόγειους δρόμους και σήραγγες που οδήγησαν σε διάφορες επιχειρήσεις και σπίτια τον 1ο και 17ο αιώνα. Αφότου ξέσπασε η πανούκλα εκεί εγκαταλείφθηκε, αλλά προφανώς πολλά πνεύματα των θυμάτων πανούκλας και των κατοίκων του παρελθόντος εξακολουθούν να παραμένουν. Πολλοί άνθρωποι μαρτυρούν πως έχουν ακούσει βήματα, καθώς και εξωπραγματικές φωνές και έχουν δει διάφορες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού κοριτσιού που ονομάζεται Annie.

Νεκροταφείο Highgate, Λονδίνο, Αγγλία

Ιδρύθηκε το 1839, αυτό το νεκροταφείο είναι η τελευταία κατοικία για πάνω από 170.000 άτομα και υπήρξε ο τόπος πολλών υπερφυσικών αναφορών. Το Highgate Vampire, έχει ένα φάντασμα ψηλού άνδρα με μακρύ σκούρο παλτό και καπέλο με ένα τρομακτικό βλέμμα. Άλλες εμφανίσεις περιλαμβάνουν διάφορες σκοτεινές φιγούρες, δυσοίωνα λαμπερά μάτια και μία τρελή ηλικιωμένη γυναίκα που περνά μέσα από τους τάφους και προφανώς ψάχνει για παιδιά που δολοφονήθηκαν.

Hell Fire Club (Montpelier Hill), Κομητεία Δουβλίνου, Ιρλανδία

Το Hell Fire Club, πρώην κυνηγετικό σπίτι στις αρχές του 18ου αιώνα, πιστεύεται πώς ήταν η περιοχή  διαφόρων σατανικών τελετουργικών, συμπεριλαμβανομένης της μαύρης μαγείας και θυσιών ζώων. Η χρήση του από τον σύλλογο μειώθηκε μετά από μια μυστηριώδη πυρκαγιά. Λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο από πρώην μέλος του συλλόγου καθώς είναι ο τομέας του διαβόλου.

Aradale Ψυχιατρείο, Αραράτ, Βικτώρια, Αυστραλία

Σε λειτουργία για πάνω από 130 χρόνια, αυτό το ψυχιατρικό ίδρυμα στεγάζει μερικές από τις χειρότερες περιπτώσεις ψυχικής ασθένειας της βρετανικής αυτοκρατορίας και ήταν γνωστό για απάνθρωπες ψυχιατρικές θεραπείες και πειράματα. Χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους εδώ και πολλοί από αυτούς έχουν μείνει πίσω με τη μορφή πνεύματος. Διάφορες εμφανίσεις έχουν αναφερθεί, μερικές από τις οποίες παρακολουθούν οι άνθρωποι που περιφέρονται. Η αίσθηση του αγγίγματος, όσο και η ξαφνική αίσθηση του πόνου έχουν επίσης αναφερθεί.

Chateau de Chateaubriant, Γαλλία

Χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Αυτό το κάστρο γνώρισε μια ταραχώδη ιστορία, γεμάτη με πόλεμο και δολοφονία. Στις αρχές του 16 ου αιώνα, η σύζυγος του ιδιοκτήτη του κάστρου πεθαίνει εδώ και λένε ότι δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της λόγω της σχέσης της με τον βασιλιά της Γαλλίας. Λέγεται ότι κάθε 16 Οκτωβρίου στην επέτειο του θανάτου της, μια κηλίδα αίματος εμφανίζεται στο δωμάτιό της, και το φάντασμά της είναι συχνά περιπλανώμενο στο κάστρο.

Κατακόμβες του Παρισιού, Γαλλία

Οι κατακόμβες περιέχουν τα οστά χιλιάδων ανθρώπων. Λόγω των συνθηκών συνωστισμού στο νεκροταφείο του 18ου αιώνα, πολλά λείψανα μεταφέρθηκαν στις σήραγγες κάτω από την πόλη. Πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι είδαν φαντάσματα καθώς και έχουν νιώσει το άγγιγμά ή τους έχουν σπρώξει και ότι μερικοί άνθρωποι ακόμη έχουν εξαφανιστεί μέσα στις κατακόμβες.

Το Σπίτι Amityville Horror, Amityville, Νέα Υόρκη

Ίσως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα, καθώς και τρομακτικά στοιχειωμένα σπίτια στη χώρα. Σε αυτό το ταπεινό σπίτι, είχε συμβεί μια πραγματική μαζική δολοφονία. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Νοεμβρίου, το 1974, ο Ronald DeFeo Jr μέσα στο σπίτι του με ένα τουφέκι καταδίωξε την οικογένειά του, σκοτώθηκαν όλοι στα κρεβάτια τους, καθώς κοιμόντουσαν. Στα θύματα περιλαμβάνονται οι γονείς του και τα τέσσερα αδέλφια, που είχαν ηλικία από 9 έως 18. Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, η οικογένεια Lutz μετακόμισε στο σπίτι, όπου άρχισε να αντιμετωπίζει μεταφυσικά γεγονότα. Τα γεγονότα που βίωσαν περιλαμβάνουν να νιώθουν ακραίο κρύο, περίεργες οσμές, καθώς και να βλέπουν πόρτες να κλείνουν και κινούμενα αντικείμενα.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr