Τολμήστε για μία ελεύθερη πτώση

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Φανταστείτε τον εαυτό σας  να πέφτει υπό την μόνη επίδραση της βαρύτητας, αυτή η κατάσταση ονομάζεται ελεύθερη πτώση. Βέβαια γίνεται με την βοήθεια κάποιου ειδικού εκπαιδευτή. Όσο τρομαχτικό και αν ακούγεται εξυψώνει την αδρεναλίνη και δίνει την αίσθηση ότι «πετάς». Ένα χόμπι που θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα σας έστω και σαν εμπειρία.

Θεωρείστε την ως μία περιπέτεια που ξεπερνά τα όρια του εαυτού σας. Ένα extreme sport που θα σας δώσει την ικανότητα να απολαύσετε πανέμορφα τοπία από ψηλά.

Κατά την πτώση αναπτύσσετε ταχύτητα περίπου 220 χλμ/ώρα και είναι πιθανόν να διαρκέσει για ένα λεπτό, πριν ο εκπαιδευτής ανοίξει το αλεξίπτωτο.

Αν είστε αρχάριοι, μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια από πιστοποιημένους Έλληνες εκπαιδευτές με πολυετή εμπειρία. Εάν πάλι είστε έμπειροι, τότε σας παρέχεται το αεροσκάφος και ο εξοπλισμός.

Το σπορ αυτό θεωρείται ακίνδυνο όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, λόγω του καλού εξοπλισμού που θα σας προσφέρουν, αλλά και των έμπειρων εκπαιδευτών που θα σας ξεναγήσουν στην ελεύθερη πτώση και θα εγγυηθούν για την ασφάλειά σας.

Εάν λοιπόν αναζητάτε την εμπειρία αυτή να ξέρετε  πως εγκαταστάσεις για ελεύθερη πτώση βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, Θήβα, Λαμία και Αθήνα.

Εσείς οι τολμηροί, καλή διασκέδαση!

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr