Το τρένο της ευτυχίας

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου

Ευτυχία. Κάτι που συνεχώς κινείται και δεν μπορούμε να φτάσουμε ή έτσι νομίζουμε; Σε αυτό το κείμενο θα βρούμε λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι και πώς να το πετύχουμε!

Η ευτυχία για να την ξεκαθαρίσουμε λίγο στο μυαλό μας είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, προερχόμενη από την εκπλήρωση των επιθυμιών και την επιτυχία των σκοπών του. Δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, υπάρχουν μόνο στιγμές ευτυχίας. Επίσης είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε πως η ευτυχία δεν εξαρτάται από τα υλικά αγαθά, αλλά είναι κάτι που εξαρτάται από εμάς και μόνο. Μια βόλτα, ένας καφές, ένα φιλί, μία αγκαλιά ακόμη και ένα φαγητό είναι αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις ψυχική χαρά!

Μέσα σε αυτή χωράνε όλα όσα σε κάνουν να περνάς καλά! Το να ξυπνάς καθημερινά και να έχεις την υγεία σου δεν είναι δεδομένο. Δεν το ήξερες; Να τα χαίρεσαι και να είσαι ευγνώμων. Καλό είναι να επηρεάζεσαι όσο μπορείς λιγότερο απ’ τις μεταβολές του περιβάλλοντος, καθώς με αυτό τον τρόπο θα έχεις κατακτήσει την ψυχική σου ηρεμία. Για να δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να νιώθουμε όμορφα.

1.Χαμογέλα

Τα πιο ωραία γέλια μπορείς να τα κάνεις όταν είσαι μόνη σου στον δρόμο. Γιατί όχι; Ας σταματήσουμε να αγχωνόμαστε για το τι θα πει ο ένας και ο άλλος. Άλλωστε το γέλιο είναι μεταδοτικό και ίσως έτσι καταφέρουμε να γεμίσουμε την πόλη μας (και το χωριό μας) όμορφους και χαρούμενους ήχους. Επίσης οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως ακόμα και το επιτηδευμένο χαμόγελο εκκρίνει ενδορφίνες, δηλαδή τις ορμόνες της ευτυχίας!

2.Βάλε Προτεραιότητες

Αυτό θέλει πιο πολλή σκέψη και είναι δύσκολο, όμως είναι πολύ σημαντικό να έχεις κατασταλάξει σχετικά με το πόσο μετράει κάθε πράγμα στην ζωή σου. Σκέψου λοιπόν καλά και προχώρα!

3.Να κοιμάσαι καλά

Ο ύπνος βοηθάει το σώμα και το μυαλό σου παραπάνω απ’ όσο πιστεύεις. Ο καλός ύπνος λοιπόν γεμίζει τις μπαταρίες σου και σε γεμίζει ενέργεια!

4.Να έχεις κοντά σου Θετικούς ανθρώπους

Να έχεις αυτούς που θέλουν να είσαι καλά, σε στηρίζουν και με αυτούς που ο χρόνος σας δεν μπορεί παρά να είναι δημιουργικός.

5.Κάνε γυμναστική

Το καλοκαίρι φτάνει και οι ζέστες έχουν ήδη αρχίσει. Αυτό λοιπόν είναι από μόνο του μια έξτρα βοήθεια. Σήκω, βγες έξω και αν δυσκολεύεσαι μόνη πάρε κάποιον φίλο σου.

6.Σκέψου θετικά

Γιατί ζορίζεις το μυαλό σου και το γεμίζεις με αρνητικές σκέψεις; Μπορείς να το προστατέψεις μετατρέποντάς τις σε θετικές. Η θετική σκέψη είναι τρόπος ζωής. Θέλει λίγη δουλίτσα, αλλά αξίζει!

Κάποτε ένας Ινδός γκουρού, ο Όσσο, ο οποίος έλεγε πως η πραγματική ερώτηση δεν είναι αν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο. Η πραγματική ερώτηση είναι αν έχεις ζωή πριν το θάνατο. Κάπως έτσι θα κλείσουμε και εύχομαι να μην αργήσετε να καταλάβετε τι είναι ευτυχία, γιατί ο χρόνος κυλάει και δεν θα έχουμε για πάντα αυτή την ευκαιρία. Να ζείτε όσο καλύτερα μπορείτε!!!

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.