Το τεστ του κύκλου: Είσαι ανεκτικός ή όχι;

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Σήμερα ακολουθεί μία απλή ερώτηση που μπορεί να φανερώσει πάρα πολλά για σένα. Το ακόλουθο σχήμα είναι κύκλος;

Το τεστ του κύκλου: Είσαι ανεκτικός ή όχι;

Αν απαντήσατε: «Ναι, βέβαια, μοιάζει με κύκλο» τότε είναι πιθανόν να είστε φιλελεύθερος πολιτικά. Μάλιστα, υποστηρίζετε σθεναρά την ιδέα της κυβερνητικής βοήθειας για τους άστεγους και άνεργους. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό να υποστηρίζετε τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου και τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση.

Αν απαντήσατε: «Όχι, φυσικά όχι» τότε ανήκετε μάλλον σε συντηρητικό κύκλο. Μάλιστα, υποστηρίζετε σθεναρά την ιδέα της προστασίας των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων και τη διάθεση ενός ισχυρού στρατού. Είναι πιθανό να σας προκαλεί δυσαρέσκεια η παράνομη μετανάστευση, το έγκλημα και η χρήση ναρκωτικών και η πορνεία.

Αν και το τεστ αυτό μοιάζει αβάσιμο, σε γενικές γραμμές αυτά ήταν τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology. Οι άνθρωποι που είναι ανεκτικοί στην απόκλιση των κανόνων, είναι ανεκτικοί στην απόκλιση του κύκλου ή αλλιώς και στις περιθωριοποιημένες ομάδες της κοινωνίας.

Έτσι, αν συναντήσετε κάποιον νέο και δεν γνωρίζει τον πολιτικό προσανατολισμό του, δείξτε του απλώς έναν «κύκλο».

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…