Το Ηράκλειο Κρήτης καλωσορίζει τους «Μικρούς Επιστήμονες» για δεύτερη χρονιά!

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Χημικός - Συγγραφέας

Το καλοκαίρι φεύγει σιγά σιγά αφήνοντάς μας υπέροχες στιγμές και ονειρεμένες αναμνήσεις. Το φθινόπωρο παίρνει τη θέση του και μαζί του φέρνει πολύ όρεξη και ένα σωρό φρέσκιες ιδέες για μία υπέροχη και άκρως ενδιαφέρουσα νέα χρονιά. Φυσικά, στο επίκεντρο παραμένουν οι μικροί μας φίλοι καθώς αναζητούμε συνεχώς νέες δραστηριότητες που θα τους προσφέρουν διασκέδαση, ψυχαγωγία αλλά και γνώση.

Ανανεωμένοι λοιπόν και ξεκούραστοι, συλλέγουμε όλα μας τα πνευματικά εργαλεία και ξεκινάμε άλλο ένα  μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της δράσης!  Για δεύτερη χρονιά φέτος το παιδικό εργαστήριο των «Μικρών Επιστημόνων» ανοίγει πανιά και πλέει στα ανοιχτά με πυξίδα την περιέργεια και την ανάγκη για εξερεύνηση. Όλα αυτά στο Ηράκλειο Κρήτης. Ελάτε μαζί μας να το ανακαλύψουμε παρέα.

Οι «Μικροί Επιστήμονες» … συστήνονται

Πώς μια βαρκούλα επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας; γιατί το παγωμένο μπουκάλι με νερό «ιδρώνει» όταν το βγάλουμε από το ψυγείο; πώς μοιάζει το DNA της μπανάνας; ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος από θαυμαστά φαινόμενα που μόνο έκπληξη και περιέργεια προκαλούν. Παράλληλα, τα παιδιά είναι γεμάτα όρεξη για εξερεύνηση και ανακάλυψη.

Τι πιο όμορφο λοιπόν από το να τους δώσουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μικρά θαύματα που λαμβάνουν χώρα καθημερινά γύρω μας; Αφήνουμε για λίγο πίσω μας τα βιβλία και γινόμαστε αληθινοί επιστήμονες μέσα από μία σειρά πειραμάτων χημείας, φυσικής και βιολογίας. Φυσικά, χρησιμοποιούμε ακίνδυνα υλικά που τα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν με ευκολία και ασφάλεια.

Που θα μας βρείτε;

Οι «Μικροί Επιστήμονες» ξεκινούν τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον Δεκέμβριο, έπειτα από ένα κύκλο 10 πειραμάτων. Από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο πρωί στις 11.00, οι μικροί μας φίλοι, ηλικίας 8-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν ερευνητές και να γνωρίσουν την μαγεία των φυσικών επιστημών, με τη βοήθεια της χημικού Ειρήνης Μαθιουδάκη. Πού; Στον υπέροχα διαμορφωμένο χώρο του «Παλιού Τυπογραφείου», στο Ηράκλειο Κρήτης, με την υποστήριξη των εκδόσεων Ίτανος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων καθώς και περισσότερες πληροφορίες.

Αν θέλετε μία μικρή γεύση από το εργαστήριο μπορείτε να ρίξετε μία ματιά σε κάποιες από τις περσινές δράσεις.

Και μην ξεχνάτε… It’s not magic, it’s Chemistry!

Η … πολύχρωμη «Οδοντόκρεμα του ελέφαντα»

Ο δοκιμαστικός σωλήνας, εργαλείο κάθε επιστήμονα

Το τελευταίο πείραμα του πρώτου κύκλου για.. καλά Χριστούγεννα!

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Χημικός - Συγγραφέας

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…