Το eyeliner και όλα τα μυστικά του!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Το eyeliner και όλα τα μυστικά του!Σαν ένα «όπλο» ομορφιάς… το eyeliner απογειώνει την ένταση του βλέμματός σας! Ακόμα και αν έχετε ένα πολύ διακριτικό μακιγιάζ, το πινελάκι του είναι ικανό να χαρίσει δυναμισμό στην εικόνα σας. Μπορεί άψογα να συνδυαστεί με σκιές σε κάθε χρώμα… αρκεί να γνωρίζετε τα μυστικά για το σωστό τρόπο εφαρμογής του. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας δείξουν το δρόμο για την κατάλληλη τεχνική ανάλογα με το πρόσωπο και το χαρακτήρα σας…

 «Γατίσιο» βλέμμα… με σελοτέιπ!

Για όλες τις γυναίκες που αναζητούν μια πιο σέξι εμφάνιση. Ένα «γατίσιο» βλέμμα πρέπει να συνοδεύεται από γωνίες, ώστε να τραβά την προσοχή. Αντί να παιδεύεστε για να πετύχετε ένα όμορφο σχέδιο… χρησιμοποιήστε σελοτέιπ για εύκολο και γρήγορο σχεδιασμό. Πάρτε ένα μικρό κομμάτι και κολλήστε το στην άκρη της εξωτερικής γωνίας του ματιού. Σκεφτείτε ότι πρέπει να περνά κάθετα από το φρύδι για να σχηματίζει με αυτό ορθή γωνία. Καλό είναι στην περιοχή να μην έχετε βάλει πριν κρέμα ή μεικ απ για να μην ξεκολλήσει. Πάρτε το eyeliner και περάστε το πάνω από το σελοτέιπ προς την εξωτερική γωνία. Αφαιρέστε το σελοτέιπ και θα έχετε μια τέλεια ευθεία γραμμή!

Το eyeliner και όλα τα μυστικά του!Βήματα για να εφαρμόζετε σωστά το eyeliner

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι το είδος του eyeliner που θα αγοράσετε. Αν είστε αρχάριες επιλέξετε ένα eyeliner σε στυλ μαρκαδόρου, καθώς το βουρτσάκι του είναι ανάλογο σε πάχος με ένα μολύβι ματιών! Διαφορετικά, διαλέξτε ένα κλασσικό eyeliner με λεπτό πινέλο, σταθεροποιήστε το χέρι σας και δημιουργήστε μια ευθεία γραμμή…

  • Αρχικά βάλτε λίγο κονσίλερ ή πούδρα στο επάνω και κάτω βλέφαρο, ώστε να κρατήσει για πολλές ώρες το eyeliner.
  • Αν δεν μπορείτε με ευκολία να κάνετε μια ίσια γραμμή, κάντε μικρές κουκιδίτσες με ένα μολύβι ματιών και ενώστε τις μετά.
  • Τραβήξτε απαλά προς τα έξω και ταυτόχρονα προς τα πάνω το βλέφαρο με το δάχτυλό σας και τραβήξτε προσεκτικά μια γραμμή με το eyeliner. Προσοχή! Αρχίστε τη γραμμή από την εσωτερική γωνία του ματιού και προς τα έξω.
  • Πρέπει να προσπαθήσετε να περάσετε τη γραμμή του ακριβώς πάνω από τη γραμμή των βλεφάρων, ώστε να μην υπάρχει καθόλου κενός χώρος ανάμεσα στις βλεφαρίδες και τη γραμμή του eyeliner.
  • Συμπληρώστε το look σας με ένα μολύβι ματιών… καλύπτοντας τις ατέλειες και δίνοντας περισσότερη ένταση στο βλέμμα σας.

Η τοποθέτηση eyeliner ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σας!

  • Αν τα μάτια είναι κοντά μεταξύ τους, αρχίστε τη γραμμή από τη μέση και προς τα έξω. Κάντε μια πολύ λεπτή γραμμή στην αρχή και προχωρώντας προς  τα έξω κάντε την πιο παχιά.
  • Αν έχετε πολύ στρογγυλά μάτια προτιμήστε να επεκτείνετε τη γραμμή πιο έξω και πάνω από τη γωνία των ματιών, ώστε να δείξουν τα μάτια σας πιο μεγάλα και αμυγδαλωτά.
  • Αν οι γωνίες των ματιών σας έχουν μια κλίση προς τα κάτω, τότε στην εξωτερική γωνία τους προσπαθήστε να ζωγραφίσετε τη γραμμή προς τα πάνω.
  • Αν τα μάτια σας είναι μικρά προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε eyeliner με σκούρο καφέ ή άλλο χρώμα και όχι με μαύρο.

Το eyeliner και όλα τα μυστικά του!Γραμμή eyeliner: Καλύτερα παχιά ή λεπτή;

Το πάχος της γραμμής του eyeliner συνδέεται απόλυτα με το πόσο μοντέρνα, ροκ, ή έντονη θέλετε να είναι η εμφάνισή σας! Αν αναζητάτε μια πιο δυνατή εμφάνιση προσπαθήστε να κάνετε τη γραμμή αρκετά παχιά, αλλά χωρίς να ξεπερνά την εξωτερική γωνία του φρυδιού. Αλλιώς, το μακιγιάζ σας θα ήταν ιδιαίτερα υπερβολικό. Αντίθετα, για ένα πιο ροκ βλέμμα… απλώστε το eyeliner στο κάτω μέρος του ματιού, περνώντας μια λεπτή γραμμή.

Βέβαια, πολλές γυναίκες προτιμούν να κάνουν πολύ παχιά τη γραμμή, ώστε να ελκύουν τα βλέμματα. Πάντως, αν τα μάτια σας είναι μικρά μη το δοκιμάσετε γιατί θα τα κάνει να δείχνουν ακόμα μικρότερα. Τέλος, για τις γυναίκες που δοκιμάζουν τις νέα τάσεις της μόδας μπορούν να κατευθυνθούν προς το eyeliner με χρώμα. Άλλωστε, υπάρχουν και άλλα χρώματα εκτός από το μαύρο, όπως το μπλε, το πράσινο και το μωβ. Ειδικά, αν τα μάτια σας είναι γαλάζια ή πράσινα… θα είναι ιδανικό!

Φτιάξτε μόνες σας το eyeliner σας!

Το eyeliner και όλα τα μυστικά του!Απίστευτο και όμως αληθινό. Μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας ένα eyeliner, χρησιμοποιώντας απλά υλικά στο σπίτι σας… Εφοδιαστείτε με ένα πινελάκι, ένα chop stick, μια σκιά με σκούρο χρώμα, ένα βαζάκι και λίγη βαζελίνη. Πάρτε στα χέρια σας το chop stick και βάλτε μέσα στο βαζάκι τρεις δόσεις βαζελίνη.  Κομματιάστε τη σκιά και ρίξτε την μέσα στο βαζάκι με τη βαζελίνη. Αφού ανακατέψετε για αρκετή ώρα θα δείτε ότι το eyeliner σας είναι έτοιμο ! Τόσο απλά και οικονομικά…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.