Το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Mentoring & Coaching για πρώτη φορά στην Αθήνα

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Mentoring & Coaching για πρώτη φορά στην ΑθήναΤο 20ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Coaching & Mentoring  θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 21-23 Νοεμβρίου στο Athenaeum Intercontinental Hotel, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Coaching / EMCC Greece.  Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Η επόμενη δεκαετία» και οι κύριοι ομιλητές θα είναι οι παγκοσμίου φήμης Coaches κ. David Carter, κ. Richard Barrett και η κυρία Patsy Rodenburg.

Ο κ. David Carter θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους συμβούλους/μέντορες παγκοσμίως με μια αποκλειστική λίστα μόλις 10 πελατών ανά πάσα στιγμή, που περιλαμβάνουν διευθύνοντες συμβούλους των μεγαλύτερων εταιρειών διεθνώς, όπως και επιχειρηματίες, διασημότητες και φιλάνθρωπους. Έχει υπάρξει ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Merryck & Co η οποία κατέχει ηγετική θέση ως εταιρεία για CEO Business Mentoring.

Η κυρία Patsy Rodenburg είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως η κορυφαία Coach φωνής και ηθοποιίας. Έχει διατελέσει Head of Voice στο Guildhall School of Music and Dance του Ηνωμένου Βασιλείου, και έχει προσφέρει εκτενώς τις υπηρεσίες τις σε ορισμένες από τις διασημότερες θεατρικές σχολές όπως το Moscow Art Theatre, Complicite και Comedie-Francaise. Έχει επίσης συνεργαστεί με πολλούς παγκοσμίου φήμης ηθοποιούς μεταξύ των οποίων η Nicole Kidman, ο Orlando Bloom και η Natalie Portman.

Ο κ. Richard Barrett είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Barrett Values Centre. Είναι  διεθνώς αναγνωρισμένος ως ειδήμων σε θέματα σχετικά με τις αξίες, τον πολιτισμό, την ηγεσία και τη συνείδηση​​. Είναι επίσης συγγραφέας, ομιλητής και σχολιαστής σχετικά με την εξέλιξη των ανθρώπινων αξιών στις επιχειρήσεις και την κοινωνία.

Εκτός από τους προαναφερόμενους βασικούς ομιλητές, στο Συνέδριο θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους πολλοί ακόμα ομιλητές από το χώρο του coaching και mentoring, οι οποίοι θα επιδιώξουν να εμπνεύσουν το κοινό να ταξιδέψει μέσα από τις προκλήσεις της νέας δεκαετίας. Μια επισκόπηση όλων των ομιλητών του Συνεδρίου, ​​καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους βασικούς ομιλητές και άλλες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.emcconference.org .

Το ετήσιο συνέδριο του EMCC έχει την φήμη ενός συνεδρίου που εμπνέει και προκαλεί, καθώς δίνει και την δυνατότητα σε coaches, mentors αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για αυτούς τους δύο τομείς να διευρύνουν και να συνεχίσουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη, καθώς και το επαγγελματικό τους δίκτυο.

Το EMCC ιδρύθηκε το 1992 και αποτελεί έναν ενωτικό και χωρίς αποκλεισμούς φορέα που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών ή εθελοντικών οργανισμών, οργανισμών επαγγελματικής κατάρτισης και ανάπτυξης, coaching και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον ακαδημαϊκό τομέα της ψυχολογίας. Αριθμεί περίπου 5000 μέλη σε 67 χώρες ανά τον κόσμο και έχει 20 θυγατρικά παραρτήματα σε ευρωπαϊκές χώρες. Σκοπός του EMCC είναι να αναπτύξει, να προωθήσει και να θέσει τις βέλτιστες πρακτικές στην Ευρώπη και όχι μόνο, για τους τομείς του coaching και mentoring  για το κοινωνικό σύνολο. Βασικός στόχος του EMCC είναι η ανάπτυξη ευρωπαϊκών προτύπων, καθώς και του Κώδικα Δεοντολογίας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα στο coaching και mentoring. Περισσότερες πληροφορίες για το EMCC μπορείτε να μάθετε στον ιστότοπο: www.emccouncil.org .

Ελληνικός Σύνδεσμος Coaching

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Coaching, μέλος του European Mentoring and Coaching Council (EMCC), ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2010 από 34 επαγγελματίες Coaches.  Τα μέλη του εκτός από επαγγελματίες Coaches και αυτούς που εκπαιδεύονται στο Coaching, αποτελούνται και από στελέχη διευθύνσεων ανθρώπινου δυναμικού που έχουν το ρόλο εσωτερικού Coach, καθώς και από εταιρείες που ενδιαφέρονται για το Coaching, είτε σαν πάροχοι είτε σαν αποδέκτες.

Σήμερα, Ο σύνδεσμος αριθμεί πάνω από 100 μέλη . Σκοπός του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη του Coaching, η θέσπιση υψηλών προτύπων ποιότητας στην άσκησή του, καθώς και η προώθηση και ενίσχυση του θεσμού στην Ελλάδα. Με γνώμονα το σκοπό αυτό, τα μέλη του Συνδέσμου ακολουθούν συγκεκριμένο Κώδικα Δεοντολογίας και βασίζονται σε Βέλτιστες Πρακτικές, καλύπτοντας θέματα επαγγελματισμού, εμπιστευτικότητας, δεξιότητας, εποπτείας και αναγνώρισης ορίων.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου απευθυνθείτε στο: info@hca.com.gr.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…