Το άρωμα…

Συντάκτης: Ροξάνθη Λέτσιου

Influence:

Λένε, πως το άρωμα, που επιλέγει κάθε άνθρωπος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσωπικότητά του ή ακόμα περισσότερο αναδεικνύει την διάθεσή του και την όρεξη για ζωή.

Πόσες και πόσες φορές, λοιπόν, δεν  έχει τύχει να διαφωνήσουμε με μία φίλη  μας για ένα άρωμα, που ενώ εμάς μας ενθουσίασε, εκείνης της πέρασε παγερά αδιάφορο. Και ακόμα πόσες φορές έχει χαραχθεί στην μνήμη μας ένα πρόσωπο μόνο και μόνο από το άρωμά του;

Είναι γεγονός, πως από την φύση μας είμαστε γενετικά προγραμματισμένοι να μας αρέσουν ορισμένες μυρωδιές και άλλες όχι. Ενώ, βάσει ερευνών είμαστε γεννημένοι με συγκεκριμένες αντιπάθειες και προτιμήσεις, καθώς και ευαισθησίες για ορισμένες μυρωδιές και αρώματα.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που υπάρχει μία ανεξάντλητη γκάμα αρωμάτων, γεγονός, που αποδεικνύει και επιβεβαιώνει τις αποκλίνουσες προτιμήσεις των ανθρώπων στο κομμάτι αυτό. Επιπλέον τα αρώματα συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την ψυχολογία του ανθρώπου ενώ ταυτόχρονα είναι αναμφισβήτητο, πως συνήθως μας ελκύουν κοινωνικά άτομα τα οποία μοιράζονται τα ίδια «αρωματικά» γούστα με εμάς.

Το άρωμα…

Άρα, η επιλογή του αρώματος δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, καθώς πολλές φορές συνδέεται με την διάθεσή μας, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τι μας ταιριάζει («κάθεται») καλύτερα στο δέρμα. Επιπρόσθετα η ένταση και η μυρωδιά ενός αρώματος μεταβάλλεται συχνά ανά εποχή. Για παράδειγμα το καλοκαίρι είναι γεγονός, πως τα αρώματα εξατμίζονται γρηγορότερα λόγω της υπερβολικής ζέστης.

Τα αρώματα χωρίζονται σε   οικογένειες και η καθεμιά περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία φυτών. Πιο συγκεκριμένα:

  • Λουλουδάτα: Τα λουλουδάτα αρώματα προορίζονται κατά κύριο λόγο για γυναίκες. Στην συγκεκριμένη οικογένεια, όπως αποδεικνύει εξάλλου και το όνομα, ανήκουν αρώματα με πιο δημοφιλή την λεβάντα, τη μανόλια, το γιασεμί, το τριαντάφυλλο και τις παιώνιες. Προσδίδουν ηρεμία και μία έντονη ρομαντική διάθεση.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Ροξάνθη Λέτσιου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.