Τί προδίδει για εσάς το πορτοφόλι σας;

Συντάκτης: Ιωάννα Καλεμίδου

Influence:

Το πορτοφόλι μας είναι μία σχέση πάθους για όλους μας. Ψάχνουμε αρκετά για να επιλέξουμε το ιδανικό για εμάς χρώμα, με τις κατάλληλες θήκες και στο σωστό μέγεθος. Κοιτώντας το σίγουρα βγάζουμε κάποια αρχικά συμπεράσματα για τις προτιμήσεις έστω του καθενός. Γνωρίζετε όμως ότι το πορτοφόλι μας λέει πολλά ακόμα και για τον χαρακτήρα μας;

Τα σημάδια…

Το χρησιμοποιούμε κάθε ημέρα και συχνά πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με έρευνες ο τρόπος που τοποθετούμε τα χρήματά μας μέσα σε αυτό, οι κάρτες που έχουμε, οι φωτογραφίες και όλα τα έγγραφα που περικλείονται σε αυτό, μιλούν για εμάς χωρίς εμείς να χρειάζεται να ανοίξουμε ούτε καν το στόμα μας. Ας δούμε τί μπορεί να αποκαλύπτουν για εμάς οι συνήθειες και οι προτιμήσεις μας.

  • Η μάρκα του πορτοφολιού και το αν αυτή είναι ευδιάκριτη, σημαίνει ότι δίνετε μεγάλη βάση στην εικόνα σας. Αυτό με την σειρά του υποδηλώνει ότι μάλλον ξοδεύετε αρκετά χρήματα, έχοντας ως προτεραιότητα το φαίνεσθαι. Προσέξτε μην οδηγηθείτε σε σπατάλες και αδικαιολόγητα χρέη.
  • Το παραγεμισμένο, φθαρμένο ή/και ακατάστατο πορτοφόλι δείχνει ότι κουβαλάτε ένα φορτίο και κάπου εδώ έρχεται η ώρα για αλλαγή. Εστιάστε σε όσα πραγματικά χρειάζεστε και βάλτε μια τάξη σε όλους τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις σας. Ελαφρύνοντάς το, απομακρύνετε και από την ζωή σας κόστη που δε σας ωφελούν στην πραγματικότητα, καθώς και αντικείμενα που δε χρειάζεστε πλέον.

  • Το οργανωμένο πορτοφόλι περιέχει μόνο ό,τι κρίνεται απαραίτητο. Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά τί γίνεται με τα οικονομικά του. Οργανωτικός, τυπικός, συνεπής και άνθρωπος που σκέφτεται και αναλύει τα πάντα. Πολλές φορές πιο πολύ από όσο θα έπρεπε.
  • Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο παίζει σημαντικό ρόλο στην αλλοίωσή του με το πέρας του χρόνου. Αν σκεφτούμε ότι το αγοράζουμε για χρόνια χρήση είναι λογικό να αντιληφθούμε ότι επενδύουμε στην ποιότητά του. Κατ’ επέκταση αυτό υποδηλώνει έναν άνθρωπο που είναι επιλεκτικός και επιδιώκει να έχει ποιοτικές συναλλαγές και σχέσεις. Τέτοιες που αντέχουν στον χρόνο και αξίζουν της προσοχής μας.
  • Τέλος το χρώμα και το σχέδιο, φανερώνει την ηλικιακή μας ομάδα, την διάθεση και τις προτιμήσεις μας. Μην ξεχνάτε πώς τα χρώματα συνδέονται με τα αισθήματά μας. Το ίδιο ισχύει και εδώ. Κάποιοι λένε ότι το πράσινο χρώμα θα κάνει το πορτοφόλι μας να είναι πάντα γεμάτο!

Μέτρον άριστον!

Απίστευτο ή όχι, τα είχατε σκεφτεί ή όχι, τα συμπεράσματα μας αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται απλά και μόνο για κάποιες θεωρίες. Υπάρχει μία λογική συσχέτιση που καλό θα είναι να την λάβουμε υπόψη. Ο τρόπος που χειριζόμαστε ακόμα και το πορτοφόλι μας, μας δείχνει και σε τί κατάσταση είμαστε και στην καθημερινότητά μας. Αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Σύμφωνα με μία ανώνυμη πηγή, «Εάν ένα άνθρωπος κυνηγάει τα λεφτά, είναι άπληστος. Εάν τα φυλάει, είναι τσιγκούνης. Αν τα ξοδεύει, είναι σπάταλος. Αν δεν έχει λεφτά, είναι ανίκανος, ενώ αν δε θέλει να τα έχει, είναι άβουλος. Εάν τα έχει από κληρονομιά, είναι χαραμοφάης και αν τα μάζεψε στη διάρκεια της ζωής του, είναι κλέφτης». Η αλήθεια που εμπεριέχεται σε αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Να θυμάστε, η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Δώστε την προσοχή σας εκεί που κρίνετε εσείς κι επιθυμείτε κι απαλλαγείτε από ο,τι περιττό σας βαραίνει!

Συντάκτης: Ιωάννα Καλεμίδου,

Influence:

Μαζί θα περιηγηθούμε στον απύθμενο κόσμο της ψυχολογίας κι όσων παραπλεύρως μας/με απασχολούν και θα προσπαθήσουμε να τα ερμηνεύσουμε και να τα κατανοήσουμε…