Θεραπείες με κανέλα για τέλεια μαλλιά

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Influence:

Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά μπαχαρικά είναι ή κανέλα. Την χρησιμοποιούμε στο φαγητό μας γιατί δίνει ένα υπέροχο άρωμα στην γεύση. Πέρα όμως απ’ αυτό η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Η σύσταση αυτή την κάνει ένα αγαπημένο συστατικό καλλυντικών προϊόντων περιποίησης για το δέρμα.

Η κανέλα είναι γνωστή για τη δράση της κατά των λεπτών γραμμών και των σκούρων κηλίδων.

Εκτός από την παραπάνω  δράση, η κανέλα επίσης δρα και κατά της τριχόπτωσης κάνοντας τα μαλλιά να μακραίνουν γρήγορα.

Πώς λειτουργεί η κανέλα και βοηθά την υγεία των μαλλιών;

Ή κανέλα απολεπίζει φυσικά το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής και βοηθά ώστε οι ρίζες να απελευθερώνονται από τα νεκρά κύτταρα, με αποτέλεσμα τα  μαλλιά να μακραίνουν  πιο εύκολα.

Παράλληλα διεγείρει την  κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή  και έτσι βοηθά στην υγιή ανάπτυξη της τρίχας.

Μια θεραπεία για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής που μπορούμε να φτιάξουμε και στο σπίτι μας θα χρειαστεί τα παρακάτω υλικά

Δύο κουταλιές της σούπας μέλι

Δύο κουταλιές του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Λίγο ελαιόλαδο

Παρασκευή

  • Ανακατεύουμε το μέλι μαζί με την κανέλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι η ποσότητα να είναι αρκετή ώστε να καλύψει το τριχωτό της κεφαλής.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο κεφάλι μας απαλά και το αφήνουμε να δράσει για περίπου 15 λεπτά.
  • Ξεπλένουμε με το σαμπουάν μας και φροντίζουμε να απομακρύνουμε κάθε ίχνος αυτής της μάσκας με κανέλα για να αποφύγουμε κάποιο πιθανό έγκαυμα στο κεφάλι μας. Για να είμαστε σίγουροι καλύτερα να περάσουμε δύο δόσεις από το σαμπουάν μας

Επίσης καλό θα είναι πριν βάλουμε τη μάσκα στα μαλλιά μας να την δοκιμάσουμε σε κάποιο σημείο του σώματός μας, για να σιγουρευτούμε ότι η κανέλα δεν θα αντιδράσει με την επιδερμίδα μας, γιατί υπάρχουν διάφοροι τύποι του δέρματος και κάποιοι απ’ αυτούς μπορεί να έχουν κάποια συγκεκριμένη ευαισθησία.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr