Θα σε αγαπώ ό,τι και αν γίνει: Ένα τρυφερό παραμύθι για τη μητρική αγάπη

Συντάκτης: Μαρία Μαθιουδάκη

Influence:

«Αν όμως γινόμουν πράσινο έντομο,
πάλι θα μ΄ αγαπούσες,
πάλι θα με αγκάλιαζες και θα με φιλούσες;»

«Φυσικά» είπε η Μαμά.
«Εγώ θα σ΄ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει»

Για 9 μήνες η καρδιά σου χτυπάει στο ρυθμό μιας μικροσκοπικής καρδούλας. Από τη στιγμή που το παίρνεις στην αγκαλιά σου καταλαβαίνεις ότι πλέον η καρδιά σου χτυπάει για δύο και από εκείνη την  ημέρα νιώθεις ένα ανεξήγητο φτερούγισμα να σε κατακλύζει. Οι ώρες περνούν, οι μέρες περνούν και το φτερούγισμα αυτό γίνεται όλο και πιο έντονο.

Ευτυχία θα ήταν η διάγνωση, ευτυχία, αλλά και αγωνία συνάμα∙ μην πέσει, μην αρρωστήσει, μην πληγωθεί. Κάθε μέρα προσπαθείς να το γεμίσεις με αγάπη, να του πάρεις τον φόβο από μέσα του, να του μάθεις να αγαπά τον εαυτό του, ώστε να μπορεί απλόχερα και εκείνο να μοιράζει τη δική του αγάπη. Κάθε μέρα και μία νέα πρόκληση, ένα καινούργιο ερώτημα στο πρόσωπό του, μια νέα ανασφάλεια.

Βάζεις λοιπόν την πανοπλία σου και είσαι έτοιμη να τα αντιμετωπίσεις όλα, να διώξεις όλα τα σύννεφα που μπορεί να παρουσιαστούν, να γίνεις ο προσωπικός του σούπερ ήρωας. Τα χρόνια περνούν τόσο γλυκά, σαν το θρόισμα του ανέμου και εσύ συνεχίζεις να εύχεσαι, να καρδιοχτυπάς, να είσαι πάντα έτοιμη, δίπλα του, κοντά του, μαζί του. Καταλαβαίνεις ότι η στιγμή που σε κοίταξε για πρώτη φορά, ήταν και αρχή ενός ατέρμονου ταξιδιού, ενός ταξιδιού γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις. Εκείνο πλοηγός και εσύ ο χάρτης του. Μπορεί να μην ήξερες στην αρχή τους ανέμους που θα κλεινόσουν να «δαμάσεις», ήξερες όμως πάντοτε ότι «Θα το αγαπάς ό,τι και αν γίνει», γιατί είναι το παιδί σου.

«Εγώ θα σε αγαπώ ό,τι και αν γίνει», προσπαθεί να διαβεβαιώσει και η μαμά αλεπού τον μικρό της Αλεπουδάκο, στο ομότιτλο παραμύθι της συγγραφέως Debi Gliori από τις εκδόσεις Πατάκης. Ο Μικρός ξαφνικά αρχίζει να φοβάται ότι η μητέρα του δε θα τον αγαπάει για πάντα. Τότε η μαμά αλεπού τον αγκαλιάζει και του εξηγεί πως οτιδήποτε και αν συμβεί δε θα εξαντλήσει την αγάπη της για εκείνον, γιατί η αγάπη είναι «σαν τα αστέρια. Ποτέ δεν πεθαίνει και πάντα φωτίζει». Ένα υπέροχο βιβλίο γεμισμένο με τρυφερές εικόνες και μηνύματα αγάπης. Άλλωστε η αγάπη και ειδικά η γονεϊκή αγάπη έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Πολλές φορές τα παιδιά ανησυχούν ότι κάποια τους πράξη μπορεί να τους στερήσει την αγάπη που τόσο έχουν ανάγκη, Μέσα λοιπόν από αυτό το παραμύθι θα μάθουν, μας κυρίως θα αισθανθούν ότι η αγάπη δεν χορταίνεται!!

Συντάκτης: Μαρία Μαθιουδάκη,

Influence:

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1996. Σπουδάζω στο 4ο έτος του τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην πόλη του Ρεθύμνου…