Τατουάζ χένας

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Influence:

Προκειμένου να αμβλύνουν τις αντιστάσεις, τις αντιρρήσεις, τις επιφυλάξεις, ακόμη δε και την ατολμία μερικών, λόγω του πόνου που προκαλούν και το γεγονός ότι είναι ανεξίτηλα στο σώμα μας, προωθούν κάποια άλλου είδους τατουάζ που μοιάζουν ανώδυνα.

Αυτό από την άλλη βολεύει πολλούς, οι οποίοι για να αποφύγουν τα προβλήματα μονιμότητας, υγείας και οδύνων, καταφεύγουν στην λύση των αυτοκόλλητων τατουάζ  (τα χρησιμοποιούν τα παιδιά) και σ’ αυτά της χένας όπως λέγονται, που τα κάνουν συνήθως τα κορίτσια.

Τα τατουάζ αυτά λέγονται και «εφήμερα» ή «μη μόνιμα» μιας και πρόκειται για προσωρινό στολισμό του δέρματος που διαρκεί για δύο έως τρεις εβδομάδες.

Στην ουσία δεν πρόκειται για πραγματικά τατουάζ, γιατί δεν εισάγεται χρωστική ουσία κάτω από το δέρμα. Η χένα είναι φυτικό προϊόν που χρησιμοποιείται και ως βαφή μαλλιών, χωρίς να έχει αντενδείξεις. Παρ’ όλα αυτά, μερικές φορές για να γίνει το χρώμα της πιο λαμπερό προστίθεται μία χημική ουσία η παραφαινυλενδιαμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει οξείες δερματικές αλλεργίες σε άτομα με προδιάθεση.

Τα «ημιμόνιμα» τατουάζ χρησιμοποιούνται για το χρωματισμό του περιγράμματος των χειλιών και των βλεφάρων. Γίνονται με ειδικά εργαλεία με τα οποία σχεδιάζεται μία διακεκομμένη γραμμή σε μία σειρά από τελείες. Με το χρόνο σβήνουν, δημιουργώντας άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα.

Όποιος κάνει αυτού του είδους τα τατουάζ πρέπει ν’ ακολουθεί όλους τους κανόνες υγιεινής που τηρούνται και στα μόνιμα τατουάζ.

Ας σημειωθεί πως αυτά έφθασαν μάλιστα να αποτελούν και μία από τις κυρίαρχες τάσεις του τατουάζ.

Ωστόσο δεν παύουν και αυτά τα τατουάζ να προετοιμάζουν το έδαφος για ένα πραγματικό!

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr