Ταινίες που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα τον αντρικό πληθυσμό

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Το γυναικείο φύλο μερικές φορές θα μπορούσαμε να πούμε ότι γίνεται δυσνόητο στο αντρικό κοινό. Δηλαδή μας αντιλαμβάνονται με δυσκολία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες μας και να δημιουργούνται προστριβές ανάμεσα στα δύο φύλα.

Για να βοηθηθείτε στην κατανόηση του γυναικείου μυαλού στραφείτε στο σινεμά. Υπάρχουν ορισμένες ταινίες που αντικαθρεπτίζουν τη λογική μιας γυναίκας με εντυπωσιακή ακρίβεια. Δείτε ποιες είναι αυτές…

«Sleeping With the Enemy»

Η Julia Roberts είναι μια κακοποιημένη γυναίκα που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να ξεφύγει από τον βάναυσο σύζυγό της. Μοιάζουν με το τέλειο ζευγάρι, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Μοναδική της ελπίδα να καταφέρει να φύγει μακριά του είναι να σκηνοθετήσει το θάνατό της. Τα συναισθήματα που προσδίδει η ηθοποιός είναι ολοφάνερα προς το κοινό.

«When Harry Met Sally»

Μπορεί ένας άντρας και μια γυναίκα να είναι φίλοι χωρίς να είναι ταυτόχρονα εραστές; Ή και το αντίθετο: Το σεξ αποκλείει την αληθινή φιλία; Μιλώντας για τις προσωπικές του εμπειρίες ο Ρομπ Ράινερ με τη βοήθεια της Νόρα Έφρον στο σενάριο που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ, κάνει μια από τις πιο ουσιαστικές ταινίες για τις διαπροσωπικές σχέσεις.

«Shall We Dance?»

Μαγική έγινε η ταινία όταν ο Richard Gere εμφανίστηκε στο χώρο εργασίας της Σούζαν Σάραντον φορώντας ένα σμόκιν και μεταφέροντας ένα τριαντάφυλλο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθήσετε τις αντιδράσεις των γυναικών γύρω της να κατανοήσετε πόσο οδυνηρή και ισχυρή είναι η σκηνή. Στις  γυναίκες αρέσει όταν οι άνδρες κάνουν μια δημόσια επίδειξη της αγάπης τους. Βοηθάει, αν μοιάζετε στον Ρίτσαρντ Γκιρ με σμόκιν.

«Bridget Jones’s Diary»

Πολλές γυναίκες παραδέχονται ότι ορισμένα επεισόδια αυτής της ταινίας μοιάζουν με ντοκιμαντέρ βασισμένο στη ζωή τους. Μπορεί επίσης να έχετε μια φίλη που χτίζει μια καριέρα, κατακτά τους άνδρες και ασχολείται με τους αγώνες με τον ίδιο τρόπο και χαρακτήρα της Ρενέ Ζελβέγκερ.

«Sweet November»

Η ηρωίδα Σαρλίζ Θερόν είναι που κόβει την ανάσα, ενώ ο Κιάνου Ριβς είναι εντυπωσιακά όμορφος. Οι ερωτικές της σχέσεις διαρκούν ακριβώς ένα μήνα και επιλέγει ως εραστή του Νοέμβρη έναν εργασιομανή διαφημιστή, από τον οποίο ζητά να παρατήσει γι’ αυτό το διάστημα κάθε επαγγελματική δραστηριότητα ώστε να είναι όλος δικός της. Η ταινία είναι ένας  πραγματικός  οδηγός για την κατανόηση επιλογής της γυναικείας αγάπης.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr