Ταινίες με πρωταγωνιστές παιδιά που πετυχαίνουν ξεχωριστά επιτεύγματα

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Influence:

Τα πρότυπα αποτελούν σημαντικό παράγοντα διαμόρφωσης των κοινωνιών. Για την ακρίβεια, λειτουργούν επηρεάζοντας τους νέους, ίσως περισσότερο από τις συμβουλές και τις προτροπές. Πρότυπα μπορεί να συναντήσει κανείς  στην οικογένεια, στο σχολείο, στις παρέες, αλλά και στα ενδιαφέροντα ενός παιδιού ή ενός εφήβου. Αλλάζουμε μεγαλώνοντας, συναντώντας πρότυπα συνεχώς, αλλά και είδωλα.

Ιδιαίτερα τη σύγχρονη εποχή, γίνεται λόγος για τις διαφορές προτύπων και ειδώλων, για την ποιότητα των εκπομπών που προβάλλονται, ή των βιβλίων που κυκλοφορούν. Στην εποχή του διαδικτύου και της συνεχούς αλληλεπίδρασης, είναι αλήθεια πως υπάρχει ευρεία γκάμα επιλογών για τους νέους.

Το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί, προκειμένου να προσπαθεί να βελτιώνεται, να έχει μόρφωση και καλή συμπεριφορά, να εξελίσσεται νοητικά και ψυχικά. Κίνητρο μπορεί να του δώσει ένας άνθρωπος, αλλά πλέον, και ένα βίντεο, μια είδηση, ένα βιβλίο, ή μια ταινία.

10 ιστορίες που δίνουν κίνητρο σε μικρούς και μεγάλους σινεφίλ.

Καθότι οι ταινίες έχουν την τιμητική τους εν έτει 2018, επιλέξαμε ορισμένες στις οποίες πρωταγωνιστούν παιδιά και έφηβοι. Σύμφωνα με έρευνες, οι νέοι τείνουν να ταυτίζονται με χαρακτήρες που τους μοιάζουν, που είναι κοντά σε ηλικία αλλά και σε τρόπο ζωής. Επομένως, οι μικροί μας φίλοι, μπορούν να παρακολουθήσουν ιστορίες στις οποίες συνομήλικοί τους κατάφεραν να υλοποιήσουν κάτι αξιόλογο, έναν δύσκολο στόχο, μία αρνητική κατάσταση την οποία μετέτρεψαν σε θετική, και πολλά ακόμα, και να βρουν σε αυτές το δικό τους κίνητρο.

  1. My sister’s keeper: Πώς είναι, αλήθεια, να γεννιέσαι προκειμένου να σώσεις την άρρωστη αδελφή σου; Ή να μεγαλώνεις χωρίς την προσοχή που αποζητάς; Μία ιστορία συγκινητική, με πρωταγωνίστριες δύο αδελφές δεμένες, ένα νέο κορίτσι που βρίσκεται σε ένα μεγάλο δίλημμα, δύο γονείς που έχουν επηρεαστεί από την ευάλωτη συναισθηματική τους κατάσταση και ένα παιδί που γεννιέται και πορεύεται με δυσκολίες. Μια οικογένεια, εν ολίγοις, που καλείται να επιλύσει τα προβλήματα που προκύπτουν, απλώς δεν ξέρει ακόμα τον τρόπο. Αν είστε έτοιμοι για ένα συγκινητικό, βγαλμένο από τη ζωή θα λέγαμε σενάριο, αυτή η ταινία είναι φτιαγμένη για εσάς.

  1. Finding Forrester: Ένας συγγραφέας και ένας έφηβος γνωρίζονται με έναν παράδοξο θα λέγαμε τρόπο. Ο έφηβος- ο οποίος είναι πολύ καλός στο μπάσκετ- μαθαίνει πολλά κοντά στον μεγαλύτερο άνδρα, για τα βιβλία και για τη συγγραφή, που τόσο του αρέσουν. Όμως, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο οικογενειακό του περιβάλλον είναι πολλές, και δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις αρμοδιότητες που του θέτει ο -πλέον- δάσκαλός του. Τελικά, θα καταφέρει ο νεαρός να συνδυάσει μπάσκετ, συγγραφή και υποχρεώσεις; Τί θα μάθει από αυτή του την εμπειρία;
  2. The pursuit of happiness: Ένα μικρό παιδί και ένας πατέρας, βιώνουν τη φτώχεια σε όλο της το μεγαλείο. Ο πατέρας, πωλητής, δεν κατορθώνει να βγάλει τα προς το ζην, η σύζυγός του λοιπόν τον εγκαταλείπει. Περνάει δύσκολα, μαζί με τον ανήλικο γιο του. Το θέμα είναι, αν θα καταφέρει να κυνηγήσει τη θέση εργασίας που επιθυμεί, όσο πασχίζει να δραπετεύσει από τις δύσκολες καταστάσεις. Μια ταινία με βαθύ νόημα, για μικρούς και μεγαλύτερους σινεφίλ.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr