Ταινίες για μεγάλους κινηματογραφικούς έρωτες

Συντάκτης: Ελευθερία Νικολακοπούλου

Οι καλοκαιρινές μέρες έχουν φτάσει και το θερινό διάστημα του 2017 ήδη αναμένεται αρκετά θερμό. Με την ανυπόφορη ζέστη να μας έχει κλείσει στο εσωτερικό του σπιτιού μας, η καλύτερη επιλογή παρέα με το κλιματιστικό μας είναι και μία ταινία. Οι καλύτερες ταινίες για να δείτε αγκαλιά με το σύντροφό σας είναι ταινίες με πρωταγωνιστή τον έρωτα. Όχι μόνο θα περάσετε μια όμορφη βραδιά, αλλά θα αναζωπυρώσει και τη σχέση σας. Βλέποντας μεγάλους κινηματογραφικούς έρωτες να ξετυλίγονται μπροστά σας, θα αναβιώσετε και την ιστορία του δικού σας μεγάλου έρωτα. Και που ξέρετε; Μπορεί κι ο δικός σας να γίνει τόσο μεγάλος που να αξίζει να γίνει ταινία…

Οι κλασσικές

The way we were (Τα καλύτερα μας χρόνια): Με πρωταγωνιστές την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και τον Ρόμπερτ Ρεντφορντ. Η ταινία έχει ως κέντρο της δύο συμφοιτητές των οποίων οι δρόμοι χωρίζουν και έπειτα από χρόνια που ξανασυναντιούνται στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παντρεύονται. Για την πορεία της σχέσης τα πράγματα είναι αμφίβολα. Πρόκειται για μία κλασσική ταινία η οποία μάλιστα είχε προταθεί για 6 όσκαρ και απέσπασε 2!

Pride and Prejudice (Υπερηφάνεια και Προκατάληψη) 2005:  Πρόκειται για ταινία εποχής και ως κέντρο έχει ένα τυπικό σπίτι και τις κόρες μίας οικογένειας οι οποίες δέχονται πιέσεις για να αποκατασταθούν. Η μία κοπέλα όμως ( Ελίζαμπεθ) συναντά έναν ευγενή ανώτερης κοινωνικής τάξης (Κ.Ντάρσυ) ο οποίος φαίνεται να υπερεκτιμά τον εαυτό του και να μειώνει όσους δεν έχουν την ίδια μόρφωση και οικονομική επιφάνεια με εκείνον. Συμπεριλαμβάνεται και η κεντρική οικογένεια. Η κοπέλα με υπερηφάνεια αρχίζει να έχει μία εχθρική συμπεριφορά προς τον άντρα που της φέρεται με προκατάληψη. Στην συνέχεια όμως τα πράγματα αλλάζουν. Μεγάλη επιτυχία ήταν η υποψηφιότητα για όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου.

Gone with the wind (Όσα παίρνει ο άνεμος): Είναι από τις πιο κλασσικές ρομαντικές ταινίες ίσως και έχει ακουστεί πολύ. Ο λόγος πολύ απλός. Η ταινία βραβεύτηκε με 8 όσκαρ και διατήρησε το ρεκόρ για 20 περίπου χρόνια, επιπλέον το 1998 κατατάχθηκε από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου ως η τέταρτη καλύτερη ταινία (αμερικάνικη) όλων των εποχών σε μία λίστα των 100. Η υπόθεση αφορά μία κακομαθημένη όμορφη κοπέλα η οποία ερωτεύεται τον άντρα μίας φίλης της και διαδραματίζεται στην εμπόλεμη εποχή του Αμερικανικού Εμφυλίου στο Νότο. Οι εναλλαγές και τα απρόβλεπτα του σεναρίου πάρα πολλά.

Νεότερες παραγωγές

Suite Française (Γαλλική Σουίτα): Μπορεί να χαρακτηριστεί δράμα εποχής. Την περίοδο της Γερμανικής επικράτησης στην Γαλλία μέρος του στρατού έρχεται και διαμένει σε ένα γαλλικό χωριό. Εκεί παρουσιάζοντα γλαφυρά οι σχέσεις τον ντόπιων με τους νεοφερμένους στρατιώτες. Σχέσεις εχθρικές αλλά και σχέσεις ανάγκης παρουσιάζουν όλες τις πτυχές των ανθρώπινων συναισθημάτων. Η ρομαντική ατμόσφαιρα αφορά την πρωταγωνίστρια Λουσίλ και τον γερμανό αξιωματικό Μπρούνο.

The curious case of Benjamine Button (Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον): Ίσως η πιο εναλλακτική και ιδιαίτερη ταινία για εκείνους που προτιμούν το διαφορετικό. Σίγουρα συγκινεί, για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Κεντρικός χαρακτήρας ο Μπέντζαμιν ένα αγόρι που γεννιέται με μία περίεργη ασθένεια και την εμφάνιση ενός ηλικιωμένου άντρα. Συναντά στην “μικρή” του ηλικία την Ντέιζι μία γυναίκα που θα παίξει κεντρικό ρόλο στην ζωή του. Η Ντέιζι μεγαλώνει σύμφωνα με τα δεδομένα που γνωρίζουμε όλοι ως φυσιολογικά και ο Μπέντζαμιν από την μεγάλη του ηλικία φαίνεται να προχωράει ανάποδα και να μικραίνει. Οι ζωές του παρόλα αυτά προχωρούν παράλληλα και διαπλέκονται. Η ταινία έλαβε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ και βραβεύτηκε με 3.

Καλή σας προβολή! 

Συντάκτης: Ελευθερία Νικολακοπούλου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.