Τα ομορφότερα δέντρα από όλο τον κόσμο

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Το μεγαλείο της Μητέρας φύσης αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι με την ομορφιά της μπορεί να μαγνητίσει όλα τα βλέμματα. Στις παρακάτω φωτογραφίες έχουν αποτυπωθεί δέντρα που είναι βγαλμένα από παραμύθι.

144-YEAROLD WISTERIA IN JAPAN

Αυτό το πολύ παλιό δέντρο επεκτείνεται σχεδόν στα 2.000 τετραγωνικά μέτρα. Ολόκληρη η περιοχή καλύπτεται μαγικά με αυτά τα όμορφα πορφυρά λουλούδια.

DRAGONBLOOD TREES (YEMEN)

Σε περιοχές που πλησιάζουν τον Ινδικό Ωκεανό, αυτά τα δέντρα αναπτύσσονται σε ένα πολύ μοναδικό σχήμα ομπρέλας. Έλαβαν το όνομά τους από τον πορφυρό κόκκινο χυμό που παράγουν, το οποίο χρησιμοποιείται ως βαφή.

BAOBAB TREES IN MADAGASCAR

Αυτά τα baobabs στη Μαδαγασκάρη είναι εξαιρετικά στο να αποθηκεύουν νερό στους παχιούς κορμούς τους για χρήση κατά τη διάρκεια της ξηρασίας.

DARK HEDGES (IRELAND)

Αυτή η σήραγγα οξιάς είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε τη σκοτεινή ομορφιά της φύσης. Είναι τόσο μεγαλοπρεπής που εμφανίστηκε ακόμα και στο «Game of Thrones».

RAINBOW EUCALYPTUS IN KAUAI, HAWAII

Ο ευκάλυπτος του ουράνιου τόξου, ο οποίος αναπτύσσεται σε όλο τον Νότιο Ειρηνικό, είναι τόσο χρήσιμος όσο και όμορφος. Είναι πολύτιμος τόσο για τα πολύχρωμα έμπλαστρα που άφησε ο φλοιός του, όσο και για το χαρτοπολτό του, ο οποίος χρησιμοποιείται για την κατασκευή χαρτιού.

MAPLE TREE TUNNEL (USA)

Το φθινόπωρο είναι ο ιδανικός χρόνος για να περπατήσετε σε αυτό το τούνελ από δέντρα σφενδάμνου στο Όρεγκον. Τα έντονα κόκκινα φύλλα καλύπτουν το έδαφος και τον ουρανό.

JAPANESE CHERRY

Ίσως το πιο διάσημο δέντρο του κόσμου για την ομορφιά του, οι κερασιές της Ιαπωνίας προβάλλουν σε κάθε άνοιξη με λευκά και ροζ άνθη που κοσμούν  τα κλαδιά.

JAPANESE MAPLE (USA)

Μπορεί να ονομαστεί ιαπωνικό δέντρο σφενδάμνου, αλλά βρίσκεται στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το δέντρο, γεμάτο με τα όμορφα κόκκινα και μοβ φύλλα, στέκεται μεγαλοπρεπώς πάνω από ένα λόφο.

JACARANDAS IN CULLINAN, SOUTH AFRICA

Αυτές οι όμορφες Jacarandas, με τα ιώδη λουλούδια τους, αναπτύσσονται στη Νότιο Αφρική.

ANTARCTIC BEECH DRAPED IN HANGING MOSS IN OREGON

Η ανθρακική οξιά είναι εγγενής στη Χιλή και την Αργεντινή, αν και αυτό το δείγμα προέρχεται από την περιοχή του Βόρειου Ειρηνικού των ΗΠΑ.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr