Τα καλύτερα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης για το 2018

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Influence:

Κάθε φορά που έρχεται μια καινούργια χρονιά όλοι κάνουμε τον απολογισμό μας και σχεδιάζουμε τα πράγματα που έχουμε σκοπό να πραγματοποιήσουμε μέσα στην καινούργια αυτή χρονιά.

Οι περισσότεροι από μας προσπαθούμε να μάθουμε από τις κακές στιγμές και τις κρίσεις που έφερε ο χρόνος που έφυγε και να βάλουμε υγιείς βάσεις στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που θα φέρει ο καινούργιος χρόνος.

Στην προσπάθεια αυτή είναι σίγουρο ότι μπορούν να μας βοηθήσουν κάποια βιβλία, ώστε να μπορέσουμε να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι εμπειρίες συνθέτουν  την προσωπικότητά μας, την ενδυναμώνουν και την εμπλουτίζουν. Τα βιβλία που σας προτείνουμε είναι:

 1. «Άλλαξε ερωτήσεις, άλλαξε ζωή» της Marilee Adams-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην αυτοπεποίθηση και στην ειλικρίνεια προς τον εαυτό μας. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία ενός διευθυντικού στελέχους μιας μεγάλης εταιρίας, που κατάφερε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση στο να ξεπερνά κάνεις τα προβλήματά του στον επαγγελματικό τομέα και να πετυχαίνει την συνεχή βελτίωση και προσαρμοστικότητα.

 1. «Για μια υπέροχη ζωή» του  Robin Sharma -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ο συγγραφέας συγκεντρώνει σε αυτό το βιβλίο τις πρακτικές που ακολουθούν επιτυχημένοι άνθρωποι ώστε να βοηθήσει τους αναγνώστες να αναπτύξουν τις δικές του, δημιουργώντας έτσι τον προσωπικό τους δρόμο προς την ευτυχία, επιλέγοντας να κάνουν πράξη στη ζωή τους, αυτά που πραγματικά επιθυμούν.

 1. «Η δύναμη του πότε» του Michael Breus- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας με την ιδιότητά του, ως κλινικού ψυχολόγου, εισάγει τον αναγνώστη στην έννοια του  χρονότυπου. Με ένα απλό τεστ ο αναγνώστης βρίσκει σε ποιον τύπο χρόνου ανήκει ώστε να κάνει οτιδήποτε σε πλήρη αρμονία με το βιολογικό του χρόνο. Σύμφωνα με το συγγραφέα, το να υπάρχει αλληλουχία ανάμεσα στο βιολογικό χρόνο και στις δραστηριότητές μας αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας και βοηθά αποτελεσματικά στο να συντονιστούμε με τον φυσικό  βιορυθμό μας.

 1. «Οι τέσσερις συμφωνίες» του Don Ruiz Miguel-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αυτού θα ανακαλύψουμε τις τέσσερις συμφωνίες που μας διδάσκουν την αξία και την δύναμη του λόγου με αγάπη, τον τρόπο να μην μας αγγίζουν οι αρνητικές αντιδράσεις των ανθρώπων γύρω μας, πώς να είμαστε σαφείς και θετικοί και κυρίως πώς να προσπαθούμε για το καλύτερο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Πρόκειται για ένα βιβλίο με κυκλοφορία έξι εξίμιση εκατομμυρίων αντιτύπων ανά τον κόσμο.

 1. «Φίλα τον βάτραχό σου» των Brian Tracy – Christina Tracy  Stein-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου  παρέχεται ένας αριθμός πρακτικών και στρατηγικών για να μετατρέψουμε τα αρνητικά μας σημεία σε θετικά και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες και να ζήσουμε μια ποιοτική ζωή.

 1. «Η τέχνη της ευθραυστότητας» του DAVENIA ALESSANDRO -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΔΙΟ

Μιά ευαίσθητη ματιά σε όσους παλεύουν να παραμείνουν εύθραυστοι , ανθρώπινοι και ονειροπόλοι, προσπαθώντας  να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο, όπου το θεραπεύω θα είναι συνώνυμο του αγαπώ.

 1. «Η Χρονιά του Ναί» της Ράιμς Σόντα  -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Σε αυτό το βιβλίο περιγράφεται, από την πιο ισχυρή γυναίκα του Χόλιγουντ  το πως άλλαξε η ζωή της όταν άρχισε να λέει ναι και πώς κατάφερε να ακολουθήσει το ένστικτό της  και να ζει δείχνοντας σε όλους αυτό που είναι και όχι αυτό που έπρεπε για τους άλλους να είναι.

 1. «Η σκέψη που γιατρεύει» του Βασσε Πιέρ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΥΜΑΡΙ

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας μας παροτρύνει να χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις που έχουμε μέσα μας με τέτοιο τρόπο, τον οποίο ο ίδιος ονομάζει «ο ηθικός ορός» , ώστε να νικάμε τις ασθένειες, σωματικές και ψυχικές .

 1. «Να φοβάστε τις ικανότητές σας», των Robert E, Kaplan & Robert B. Kaiser- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Μέσα από παραστατικές ιστορίες οι συγγραφείς αποκαλύπτουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αποφύγουμε την παγίδα της υπερβολικής προσήλωσης στις ικανότητές μας, ώστε αυτή να μην υπονομεύσει την απόδοσή μας και την επίτευξη των στόχων μας.

 1. «Εαυτέ μου σταμάτα να κατέβω» του Γιώργου Πιντέρη –Ψυχολόγου, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Μέσα από  σπαρταριστά στιγμιότυπα προβάλλει η πολύπλοκη μορφή που έχει κάθε προσωπικότητα, αλλά και ο ιδιαίτερος τρόπος που κάποια χαρακτηριστικά αυτής επιβάλλονται σε άλλα και προηγούνται στην συμπεριφορά μας.

 1. «Τοξικοί Άνθρωποι» του Μπερνάντο Σταματέα- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΛΙΟΣ

Ο συγγραφέας απαντά σε ζωτικά ερωτήματα που αφορούν στην αναγνώριση και την αντιμετώπιση των τοξικών ανθρώπων, ώστε να μας βοηθήσει να κάνουμε διαπροσωπικές σχέσεις υγιείς και θετικές .

 1. «Το μικρό βιβλίο της χαράς» των Jessamy Hibberd & Jo Usmar – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ένας απρόσμενος σύμμαχος στην προσπάθεια  να διώξουμε τις αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές ,ώστε να νοιώσουμε καλύτερα για όσα έχουμε επιτύχει και δυνατοί για όσα πρόκειται να επιτύχουμε στο μέλλον.

 1. «Οι τρεις διαστάσεις της αγάπης» του Walter  Riso – ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Α.ΛΙΒΑΝΗ

Ποιός  είναι ο σωστός  τρόπος να αγαπάς; Αγάπα χωρίς να υποφέρεις .Η αγάπη από ψυχολογική και από φιλοσοφική σκοπιά, μέσα από τον απλό αλλά και επιστημονικό λόγο του συγγραφέα -ψυχοθεραπευτή

Με σιγουριά  η καλύτερη συντροφιά για τις ημέρες το 2018 που έρχονται.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr