Τρεις συνήθειες που σκοτώνουν την μπαταρία του κινητού σου

Συντάκτης: Παναγιώτης Γουρνάς, Blogger

Όσοι έχουν smartphone (δηλαδή σχεδόν όλοι) ή ακόμα και tablet, αντιμετωπίζουμε το ίδιο, επαναλαμβανόμενο, σπαστικό προβλήμα: η μπαταρία του κινητού μας μάς εγκαταλείπει πολύ γρήγορα. Ακόμα κι αν πάρουμε όλα τα συνιστώμενα μέτρα για να διαρκεί περισσότερο στη διάρκεια της ημέρας, σταδιακά παρατηρούμε ότι κρατάει όλο και λιγότερο.

Αυτή η μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας είναι φυσιολογική, αλλά δεν θα ‘πρεπε να επέρχεται πριν το πρώτο εξάμηνο χρήσης (τουλάχιστον). Αν παρατηρήσεις ότι η πλήρης φόρτιση που συνήθως κάνεις το βράδυ κρατάει όλο και λιγότερο, χωρίς να αλλάζεις συνήθειες στη χρήση του κινητού σου, ίσως κάνεις κάτι από τα παρακάτω:

1. Κρατάς τα πάντα στη μνήμη του κινητού: Μπορεί τα τελευταία χρόνια η χωρητικότητα των συσκευών να αυξάνεται εκπληκτικά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κρατάς όλα τα βίντεο που έβγαλες σε ένα καλοκαιρινό πάρτυ για πάντα στο κινητό. Προσπάθησε κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα να κάνεις ένα backup των αρχείων σου στον υπολογιστή σου και σβήσε ό,τι δεν χρησιμοποιείς. Το τακτικό backup είναι και ένας τρόπος να διασφαλίσεις τα δεδομένα σου, σε περίπτωση που το κινητό σου κλαπεί ή χαθεί.

2. Κλείνεις χειροκίνητα τις εφαρμογές: Αυτός είναι ένας πολύ διαδεδομένος μύθος που τον έχουμε πιστέψει λίγο πολύ όλοι. Η αλήθεια όμως είναι πως αυτή η απότομη διακοπή των εφαρμογών πιθανότατα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, επειδή όταν θα πας να τις ξανανοίξεις, το κινητό θα τις τρέξει από την αρχή και θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια απ’ όση θα κατανάλωνε αν έτρεχαν απλά στο background. Φρόντισε λοιπόν τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς συχνά να τις αφήνεις στην ησυχία τους.

3. Χρησιμοποιείς φθηνούς φορτιστές: Σίγουρα έχεις λόγο που το κάνεις (ποιος μπορεί να δίνει κάθε τόσο 20€ και 30€), αλλά οι φορτιστές-υποκατάστατα των αυθεντικών πολλές φορές έχουν ένα πιο ακριβό τίμημα – χαλάνε σταδιακά την μπαταρία (σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσουν κι άλλα προβλήματα). Δεν είναι απαραίτητο να πάρεις ξανά τον αυθεντικό, αν σου χαλάσει αυτός που έχεις, αλλά φρόντισε να επενδύσεις λίγο παραπάνω στην ποιότητα και να μην αγοράσεις το φθηνότερο προϊόν.

Στο προσωπικό μου blog θα βρεις περισσότερες ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις!

Read • Eat • See @ pgournas.gr

Συντάκτης: Παναγιώτης Γουρνάς, Blogger

Ο Παναγιώτης Γουρνάς είναι οικονομολόγος, με σπουδές σχετικά με τη διοίκηση επιχειρήσεων, τα πληροφοριακά συστήματα και τα διεθνή οικονομικά…