Συμβουλές… εμπειρίας!

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη

Influence:

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που σας ωθεί να ζητήσετε τη συμβουλή ενός τρίτου ατόμου;

Πολλές φορές προκύπτουν πρωτοφανείς καταστάσεις, στις οποίες δεν ξέρουμε ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος αντίδρασης. Για αυτό, λοιπόν, συχνά ψάχνουμε διέξοδο σε άλλα άτομα, που έχουν κάτι διαφορετικό να μας πούνε. Συνήθως προτιμούμε εκείνους που είναι πιο κοντά μας ή εκείνους που έχουμε συμβουλευτεί ξανά στο παρελθόν και οι προτροπές τους μας φάνηκαν χρήσιμες. Αν, όμως, δίναμε περισσότερη βάση στην εμπειρία, μήπως οι συμβουλές θα ήταν καλύτερες;

Παρακάτω, ακολουθούν συγκεκριμένες συμβουλές, οι οποίες έχουν ειπωθεί από άτομα μεγαλύτερα των 60 χρονών.

  1. Μην παίρνεις προσωπικά όλα εκείνα τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σου. Θα γλιτώσεις από άγχος, στρες και ατελείωτη σκέψη.
  2. Μη σταματήσεις να προχωράς, ακόμα και αν απλά περπατάς. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην προσπάθεια που καταβάλλει κάποιος για γυμναστική. Ουσιαστικά, αυτό που θέλει ένα εκφράσει είναι να μην σταματάς να κάνεις πράγματα, ακόμα και αν αυτά είναι μικρά.
  3. Ό,τι συμβαίνει είναι μια εμπειρία, αν εσύ επιλέξεις να το δεις έτσι. Ο τρόπος που επιλέγεις να βλέπεις τα πράγματα είναι το παν.
  4. Κανένας φεύγοντας από τη ζωή δεν ευχήθηκε να είχε δουλέψει περισσότερο. Να δουλεύεις σκληρά, αλλά να μην βάζεις τη δουλειά πάνω από την οικογένειά σου, τους φίλους σου ή ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό. Η αλήθεια είναι ότι η εργασία απασχολεί ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας, το οποίο όμως είναι υπεραρκετό. Δεν χρειάζεται να κουβαλάμε μαζί μας θέματα της εργασίας όταν ασχολούμαστε με ένα άλλο κομμάτι της ζωής μας.
  5. Τα υλικά αγαθά είναι πολύ μικρά και ανούσια, μπροστά στον χρόνο που έχουμε και στις εμπειρίες που θα ζήσουμε. Μην αναλώνεσαι σε αυτά. Τη συγκεκριμένη συμβουλή μάλλον πρέπει να την ακούσουμε πολλές φορές για να την εμπεδώσουμε.
  6. Η ζήλια είναι ικανή μέχρι και να καταστρέψει μια σχέση. Να εμπιστεύεσαι τον άνθρωπό σου- αν δε το κάνεις για αυτόν, τότε για ποιον θα το κάνεις;
  7. Οι άνθρωποι πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να νιώσουν. Νόμος!
  8. Μια ζημιά στις αρθρώσεις σήμερα, θα γυρίσει να σε εκδικηθεί στο μέλλον. Ακόμα και αν νομίζεις ότι έχεις αναρρώσει πλήρως. Ναι, μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρουν για αυτό!
  9. Η ζωή δεν είναι τόσο σοβαρή όσο νομίζεις…

Μήπως να αναθεωρούσαμε μερικά πράγματα τώρα που είναι ακόμα νωρίς;

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη,

Influence:

Η Γεωργία Κρικέλλη είναι απόφοιτη οικονομικής σχολής και τώρα ασχολείται με το μεταπτυχιακό της. Η αρθρογραφία αποτελούσε από μικρή ηλικία ένα από τα αγαπημένα της χόμπι…