Στρέψτε την προσοχή σας, στην καταθλιπτική γατούλα

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Influence:

Στρέψτε την προσοχή σας, στην καταθλιπτική γατούλα

Πολλές φορές, λόγω υποχρεώσεων δεν δίνουμε την κατάλληλη προσοχή στα κατοικίδια ζώα μας, με αποτέλεσμα να αγχώνονται και να παθαίνουν ένα είδος κατάθλιψης. Ο χρόνος που αφιερώνετε στο κατοικίδιο σας είναι σημαντικός γι’ αυτό, αλλά και για σας. Οπότε αν το κατοικίδιο γατάκι σας παρατηρείτε να έχει μια απομονωμένη συμπεριφορά, δώστε του αυτά που του αξίζουν.

Στοργή

Ίσως το γατάκι σας να αισθάνεται ότι ανταγωνίζεται ένα άλλο κατοικίδιο ζώο. Μπορεί να νιώθει ότι δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στον άλλο χνουδωτό φίλο σας. Αντιμετωπίστε αυτή την κατάσταση, υπενθυμίζοντας στο γατάκι σας ότι και αυτή είναι πολύ σημαντική και αγαπητή για σας. Δημιουργήστε ένα σημείο για να δώσετε στο κατοικίδιο ζώο σας την συντροφιά που τόσο λαχταρά, είτε με το χάιδεμά της, είτε με τη φροντίδα της.

Παιχνίδι

Παίξτε με το γατάκι σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Κάντε να χαρεί το δυστυχισμένο γατάκι σας με ένα καλό παλιό παιχνίδι, για περίπου μισή ώρα κάθε μέρα. Επενδύστε σε λίγα διεγερτικά παιχνίδια. Βάλτε το να κυνηγάει κάποιο λέιζερ ή μια μπάλα ή ένα ποντίκι.

θέα

Προσφέρετε στο γατάκι σας μια γραφική θέα, από ένα παράθυρο που θα την κρατήσει δεσμευμένη και θα διασκεδάσει για ώρες.

Ασφαλές καταφύγιο

Εάν το γατάκι σας είναι αναστατωμένο από ένα νέο μέλος στο σπίτι (κουτάβι, μωρό), βεβαιωθείτε ότι έχει έναν προσωρινό ήσυχο και απομονωμένο χώρο για να είναι μόνο του. Οι γάτες αγαπούν τις ρουτίνες και συχνά δεν αναμειγνύονται καλά με έντονες και άγνωστες καταστάσεις. Βεβαιωθείτε ότι ο άνετος χώρος της γατούλας σας είναι αχνά φωτισμένος και γεμάτος νερό, φαγητό και παιχνίδια.

Κτηνίατρος

Πριν κάνετε οτιδήποτε, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για την κατάθλιψη που περνάει το γατάκι σας. Η ψυχική υγεία της γάτας σας είναι σημαντική και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σειρά από άλλες πιεστικές ασθένειες, όπως νεφροπάθειες και άλλα. Ο κτηνίατρος μπορεί να σας δώσει μια συνταγή για φάρμακα που μειώνουν το άγχος.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr