Πώς να σταματήσεις τους πονοκεφάλους άμεσα

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου

Πόσες φορές έχετε αισθανθεί ότι το κεφάλι σας θα εκραγεί από τον πόνο που νιώθετε; Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει με πονοκέφαλο και πόσες φορές ο πονοκέφαλος σας έχει χαλάσει επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες; Υπάρχουν πολλοί λόγοι οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο αλλά πως μπορούμε να τον σταματήσουμε άμεσα;

Το παυσίπονο είναι ο πιο γρήγορος και άμεσος τρόπος. Κυρίως αν ο οργανισμός σας δεν είναι συνηθισμένος στα φάρμακα, το παυσίπονο θα λειτουργήσει άμεσα στον οργανισμό σας. Πρέπει να το πάρετε αμέσως μόλις αρχίσετε να νιώθετε τον πονοκέφαλο, χωρίς να περιμένετε να πείτε ότι «θα σπάσει το κεφάλι μου». Μέσα σε 15 λεπτά θα ανακουφιστείτε από τον πόνο.

Ο πονοκέφαλος είναι ένα σημάδι ότι το σώμα μας έχει αφυδατωθεί. Όταν ο οργανισμός μας δεν ενυδατώνεται σωστά, το σώμα μας αφυδατώνεται και ξεκινάει ο πονοκέφαλος. Ο οργανισμός μας χρειάζεται από δύο έως πέντε λίτρα την ημέρα. Μόλις αρχίσετε να νιώθετε τον πονοκέφαλο, πιείτε ένα ποτήρι νερό και συνεχίστε με μικρές γουλιές κατά την διάρκεια του πόνου. Θα δείτε ότι μόλις το σώμα σας αρχίσει να ενυδατώνεται, ο πόνος θα υποχωρεί σταδιακά.

Ένα ελαφρύ μασάζ στον αυχένα ή στο κεφάλι θα αποσπάσει την προσοχή σας από τον πόνο, θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα σας ανακουφίσει άμεσα από τον πόνο. Πιέστε απαλά με τα δάχτυλα τον αυχένα σας, την περιοχή πίσω από τους λοβούς των αυτιών σας και το πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Κάντε τις κινήσεις με αργούς ρυθμούς, κυκλικά μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

Οι κομπρέσες χρησιμοποιούνται παραδοσιακά ως θεραπευτικά μέσα για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων. Οι κρύες κομπρέσες βοηθούν στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και ανακουφίζουν από τον πόνο. Τοποθετείστε ένα κρύο πανί στο μέτωπό σας για δέκα λεπτά. Βγάλτε την για δέκα λεπτά και επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να αισθανθείτε ανακούφιση.

Αν έχετε χρόνο και χώρο στην διάθεσή σας, χαλαρώστε. Ξαπλώστε για μισή ώρα, σε ήσυχο και σκοτεινό μέρος και ηρεμήστε. Κλείστε τα μάτια και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Το ιδανικό θα ήταν να κοιμηθείτε και να ξεκουραστείτε.

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.