Σπιτικό κεμπάπ

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Αν αποφασίσετε το Σαββατοκύριακο να το περάσετε σπίτι παρέα με φίλους, αφήστε… στην άκρη τα ντιλίβερι και δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνουμε.

Σπιτικό κεμπάπ

Υλικά:

800 γραμμάρια κιμά πρόβειο χοντροκομμένο ή και ανάμεικτο με μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένες και στυμμένες)

2 κουταλιές σούπας ξύδι

λίγο μοσχοκάρυδο και κύμινο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα λεκανάκι μαζί με το κρεμμύδι (με όλο τον χυμό που έχει βγει από το τρίψιμό του) και το ψωμί.
  • Προσθέτουμε το ξύδι, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο και το αλατοπίπερο.
  • Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας για δέκα λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο.
  • Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  • Προθερμαίνουμε το ηλεκτρικό γκριλ ή ανάβουμε τα κάρβουνα και περιμένουμε να «χωνέψει» η θράκα.
  • Πλάθουμε τα κεμπάπ σαν μακρόστενα σουτζουκάκια ή εναλλακτικά περνάμε τον κιμά γύρω από τις ειδικές πλατιές λάμες. Ψήνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να κρατήσουν τα κεμπάπ όλα τους τα υγρά.
  • Σερβίρουμε μαζί με λευκό πιλάφι ανακατεμένο με λίγα βραστά ρεβύθια ή με πίτες ψημένες, ψητή ντομάτα και γιαούρτι.

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου,

Η Ρουμπίνα Στεφάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολείται με την εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας…