Σπάνια επαγγέλματα στον κόσμο

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Κάποια μπορεί να μας φανούν αστεία, κάποια πολύ περίεργα, κάποια ανούσια. Υπάρχουν όμως πολλά σπάνια επαγγέλματα στον κόσμο, που ούτε ο νους μας δεν τα έχει φανταστεί. Συγκεντρώσαμε κάποια από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε…

1. Κάνεις τη βόλτα ή τα ψώνια σου και ανησυχείς μήπως σου κλέψουν το αυτοκίνητο; Άν είσαι κάτοικος ή επισκέπτης της Κόστα Ρίκα δεν έχεις τέτοια προβλήματα, αφού μπορείς να βρεις ανθρώπους που με 1 έως 10 δολάρια μπορούν να προσέχουν το αυτοκίνητό σου για όση ώρα λείπεις και έτσι να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο….

2. Παράξενο αλλά ίσως και χρήσιμο (και λίγο αηδιαστικό), είναι το επάγγελμα του καθαριστή αυτιών στην Ινδία. Πράγματι, αυτοί οι άνθρωποι κάνουν το μεροκάματό τους καθαρίζοντας τα αυτιά των περαστικών με μια αιχμηρή βελόνα και βαμβάκι.

3. Η Ιαπωνία είναι όπως όλοι μας γνωρίζουμε μια χώρα με τεράστιο πληθυσμό, επομένως όπως είναι λογικό η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς της είναι ασφυκτική. Η “λύση” που έχει δοθεί για το πρόβλημα του συνοστισμού είναι οι ειδικοί υπάλληλοι των οποίων δουλειά είναι να σπρώχνουν προς τα μέσα τους επιβάτες που δεν έχουν χωρέσει μέσα στα τρένα και τα λεωφορεία. Με προσοχή παιδιά!

4. Οι επαγγελματίες πενθούντες δεν είναι και τόσο άγνωστο επάγγελμα για εμάς στην Ελλάδα. Ειδικά αν πάμε κάποια χρόνια πίσω, θα θυμηθούμε τις Μανιάτισσες μοιρολογίστρες που μαζεύονταν για να πενθήσουν κάποιο νεκρό, με τα απαραίτητα μοιρολόγια. Αντίστοιχες επαγγελματίες, υπάρχουν και στην Κίνα, την Αφρική και την Μέση Ανατολή. Δουλειά τους είναι να πηγαίνουν σε κηδείες και να κλαίνε, ακόμη και αν δεν γνώριζαν καν τον εκλιπόντα.

5. Στη Σουηδία, όχι απλά δεν παλεύουν για την εξάλειψη του ρατσισμού και των στερεοτύπων μεταξύ των δύο φύλων, αλλά προσλαμβάνουν ειδικούς συμβούλους σε σχολεία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά θα μεγαλώσουν με τα σωστά στερεότυπα.

6. Τα ετήσια έσοδα αυτού του επαγγέλματος, ανέρχονται στα 96.000 ευρώ, παρόλα αυτά η συγκεκριμένη δουλειά δεν είναι και τόσο εύκολη. Ο λόγος για τους ανιχνευτές καταιγίδων, ένα σπάνιο και αξιοπερίεργο επάγγελμα, το οποίο ασκείται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οι ανιχνευτές καταιγίδων, πρέπει φυσικά να έχουν γνώσεις μετεωρολογίας.

7. Κλείνουμε με μια δουλειά τόσο γλυκιά, που σίγουρα όλοι θα θέλαμε να κάνουμε. Δοκιμαστής σοκολάτας! Και όμως, το επάγγελμα αυτό είναι πραγματικότητα, αφού μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες σοκολάτας στον κόσμο, πληρώνει άτομο το οποίο θα πρέπει να τις δοκιμάζει και να παρέχει πληροφορίες για τη γεύση τους, προτού βγουν στην αγορά. Κάτι σαν γευσιγνώστης. Ίσως η δουλειά των ονείρων μας…

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.