Η σοκαριστική αυθεντική ιστορία αγαπημένων μας παραμυθιών της Ντίσνεϋ

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεγαλώσει βλέποντας σε ταινίες της Ντίσνεϋ τα αγαπημένα μας παραμύθια. Ιστορίες που τις λατρέψαμε για την αθωότητά τους και για τα μηνύματα που μας περνούσαν.

Αυτό όμως που δε γνωρίζουμε είναι ότι οι ιστορίες των παραμυθιών αυτών προέρχονται από διασκευή ιστοριών τρόμου που μόνο αθωότητα δεν περιλαμβάνουν. Πρόκειται για σκληρές και σοκαριστικές ιστορίες που σίγουρα δεν μπορούν να απευθυνθούν σε παιδιά.

Χιονάτη

Η αγαπημένη μας Χιονάτη στο παραμύθι φεύγει από το κάστρο για να ξεφύγει από τη μητριά της και στο δάσος γνωρίζει τους επτά νάνους με τους οποίους μάλιστα μένει μαζί. Η βασίλισσα καταφέρνει να τη σκοτώσει αλλά φυσικά την ξυπνάει και τη σώζει ο πρίγκιπας με ένα φιλί.

Οι αδερφοί Γκριμ βέβαια το είχαν σκεφτεί διαφορετικά. Στην ιστορία τους η Χιονάτη καταφέρνει να παντρευτεί τον πρίγκιπα αλλά πεθαίνει βασανιστικά χορεύοντας πάνω σε καυτά γοβάκια.

Ωραία Κοιμωμένη

Η πριγκίπισσα του παραμυθιού τρυπάει το δάχτυλό της και πραγματοποιώντας την κατάρα της Maleficent πέφτει σε βαθύ ύπνο από τον οποίο μόνο ένα φιλί πραγματικής αγάπης μπορεί να την ξυπνήσει. Κάτι το οποίο συμβαίνει όταν τη φιλάει ο πρίγκιπας που στο τέλος την παντρεύεται και ζουν ευτυχισμένοι.

Η πραγματική ιστορία όμως είναι πραγματικά σοκαριστική. Ο βασιλιάς πιστεύοντας πως η κόρη του είναι νεκρή εγκαταλείπει το κάστρο του. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι βρίσκεται απλώς σε κώμα επιστρέψει και ασελγεί σε βάρος της αφήνοντάς την έγκυο σε δίδυμα, τα οποία η βασίλισσα θα θελήσει να σκοτώσει βασανιστικά για να τον εκδικηθεί. ( σοκ!)

Άριελ

Η Άριελ η γοργόνα επιθυμούσε να βγει από το νερό και να  ζήσει σαν άνθρωπος όπως και έκανε. Αντάλλαξε τη φωνή της με πόδια διεκδικώντας τον Έρικ ο οποίος αν και αρχικά διεκδικεί κάποια άλλη καταλήγει μαζί της.

Σύμφωνα όμως με τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν η γοργόνα ανταλλάσσει όντως τη φωνή της με πόδια έχοντας όμως μια σχισμένη γλώσσα και μάλιστα ήταν καταδικασμένη όχι μόνο να νιώθει για πάντα ότι περπατάει πάνω σε μαχαίρια αλλά και να πεθάνει από μαραζωμένη καρδιά, λόγω της απογοήτευσης από τον Πρίγκιπα.

Σταχτοπούτα

Η σταχτοπούτα έχοντας καταλήξει μετά από το θάνατο του πατέρα της να ζει υπηρετώντας τις ετεροθαλείς αδερφές της και τη μητριά της, με τη βοήθεια της νεράιδας καταφέρνει να πάει στο βασιλικό χορό και να χορέψει με τον πρίγκιπα. Εκεί όπου θα χάσει το γοβάκι της και με αυτό ο πρίγκιπας θα την αναζητήσει για να την παντρευτεί και να ζήσουν αυτοί καλά…

Αλλά η αρχική ιστορία για ακόμα μια φορά είναι διαφορετική. Οι αδερφές της προκειμένου να πείσουν τον πρίγκιπα ότι το γοβάκι είναι δικό τους κόβουν τα δάχτυλά τους  και τις φτέρνες τους ενώ καταλήγουν τυφλές από επίθεση κορακιών.

Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι αφορμή για να γραφτούν τα παραμύθια αυτά όπως τα ξέρουμε θα ήταν τέτοιου είδους ιστορίες;

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr