Σκίτσα στη σκόνη

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Influence:

Ένας Ρώσος καλλιτέχνης μεταμορφώνει τα βρώμικα και σκονισμένα αυτοκίνητα σε κινητά έργα τέχνης χάρη στα εκπληκτικά και περίτεχνα σκίτσα του. Ο Nikita Golubev χαράζει επιμελώς γορίλες, καρχαρίες και surfers σε οχήματα της Μόσχας, μέσα από μία διαδικασία που ο ίδιος αποκαλεί #dirtpainting (ζωγραφική στη σκόνη).

Ο ταλαντούχος και αυτοδίδακτος καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του και πινέλα ζωγραφικής για να δημιουργήσει τα έργα τέχνης, των οποίων η αξία γίνεται ακόμη πιο ανεκτίμητη αφού μπορεί να χαθούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μετά από το ξέπλυμα μίας βροχής.

Από ένα ζευγάρι χέρια που προσεύχονται μέχρι τα ολοστρόγγυλα μάτια μίας κουκουβάγιας που αγριοκοιτάζει από τις πόρτες ενός βαν, ο Golubev αποδεικνύει πως η δημιουργική του έκφραση δεν έχει όρια.

Μερικές φορές ζητά την άδεια των οδηγών πριν ξεκινήσει να χαράζει κάποιο έργο, κι άλλοτε μεταμορφώνει έτσι απλά τα παρκαρισμένα οχήματα με τις δημιουργίες του.

Ο Golubev, που υπογράφει στα έργα του με το ψευδώνυμο ProBoyNick, περιγράφει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που δε σταματά να κινείται ζωγραφίζοντας για μία ζωή.

Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1981 και έγινε γνωστός μετά από ένα εντυπωσιακό σκίτσο ενός κροκόδειλου, τον οποίο ζωγράφισε κατά μήκος ενός φορτηγού και έγινε viral. Από τότε ζωγραφίζει όποιο σκονισμένο και βρώμικο όχημα τον εμπνεύσει.

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…