Σεμινάριο Believe In You στις 03/04/17: Συναισθηματική Νοημοσύνη!

Συντάκτης: Flowmagazine

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου το Believe In You σας προσκαλεί στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας για ένα 3ωρο σεμινάριο Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Ο κύκλος σεμιναρίων του Μαρτίου με θέμα «Ικανότητες υγείας και ευτυχίας» κλείνει με την πιο βασική δεξιότητα ζωής- τη συναισθηματική νοημοσύνη. Κλείστε τη θέση σας μέχρι τις 31/03 έως τις 15:00 και εκμεταλλευτείτε την προσφορά των 20 ευρώ.

Τα συναισθήματα επηρεάζουν τις σκέψεις μας και αντίστροφα οι σκέψεις έχουν τέτοια δύναμη ώστε να ελέγχουν τα συναισθήματα. Είναι απολύτως απαραίτητο να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα  συναισθήματά μας, καθώς αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, την απόδοση τόσο στη δουλειά, όσο και την προσωπική μας ζωή.

Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη; Σύμφωνα με τον πιο διαδεδομένο ορισμό, πρόκειται για την  «ικανότητα να αναγνωρίζει, να κατανοεί και να διαχειρίζεται κανείς τα συναισθήματα τα δικά του και των άλλων»! Πόσο εξοικειωμένοι είμαστε, όμως, με τον όρο και τί κάνουμε για να την αναπτύξουμε;

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δυσκολία στο να αναγνωρίζουν και να κατανοούν ακόμα και τα δικά τους συναισθήματα. Όπως είναι λογικό, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για τα συναισθήματα των άλλων. Η Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι μια βασική δεξιότητα ζωής που μας βοηθάει να καλλιεργήσουμε ψυχική ανθεκτικότητα και άρα να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά οποιαδήποτε κρίση (απώλεια, διαζύγιο, απόλυση κ.λ.π.) στη ζωή μας και να μην μας καταβάλλει. Η γνώση και τα εργαλεία που θα δοθούν στο σεμινάριο μας δείχνουν το μονοπάτι για μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή.

Μέσα από τις τεχνικές του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) που θα αναλυθούν στο σεμινάριο, θα δούμε πώς αλλάζοντας τον τρόπο που μιλάμε, αλλάζουμε τα συναισθήματά μας και κατ’ επέκταση τη διάθεση και συμπεριφορά μας.

Θέματα σεμιναρίου:

  • Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη,
  • Πώς αναγνωρίζουμε και κατανοούμε τα συναισθήματά μας,
  • Πώς να συνδέσουμε τα συναισθήματά μας με τις σκέψεις μας,
  • Πώς να ελέγξουμε τη συμπεριφορά μας όταν βιώνουμε ένα συναίσθημα,
  • Πώς να αποκτήσουμε ενσυναίσθηση,

Η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στο σεμινάριο περιλαμβάνει:

  • Θεωρία-χρήση διαφανειών
  • Ασκήσεις
  • Πρακτικές συμβουλές
  • Συζήτηση
  • Χρήση πραγματικών παραδειγμάτων

Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα  είναι η κα Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και επικοινωνίας. Για το πλήρες βιογραφικό πατήστε εδώ.

Η ποιότητα των σκέψεών μας καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας! Αν είστε έτοιμοι να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή!

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ:

http://www.flowmagazine.gr/believeinyouworkshops25

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Δευτέρα 03/04/17

Τόπος διεξαγωγής: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας, Ιπποκράτους 22 και Ναυαρίνου, Αθήνα

Ώρες διεξαγωγής: 18:15-21:15

Ώρα προσέλευσης: 18:00

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106128281, 6974781051

Κόστος σεμιναρίου: 30€ για πληρωμή στο χώρο του σεμιναρίου

Προσφορά Early Bird: 20€ για πληρωμές έως 31/03/17

Συντάκτης: Flowmagazine,

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…