Σαρδέλες: ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον κόσμο

Συντάκτης: Φανή Μπακαλιού, Διατροφολόγος

Πλούσιες σε αμέτρητα θρεπτικά συστατικά, οι σαρδέλες έχουν την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, κυρίως EPA και DHA, από όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα. Μία μικρή μερίδα σαρδέλες (περίπου 100 γραμμάρια) είναι αρκετή για να καλύψει περισσότερο από το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε αυτά στα συστατικά.

  • Έτσι, μειώνουν τα τριγλυκερίδια και την χοληστερόλη του αίματος με αποτέλεσμα να υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς. 

Επιπλέον:

  • Βοηθάνε στο σχηματισμό και τη συντήρηση των οστών και των δοντιών.
  • Προστατεύουν τα κύτταρα και θωρακίζουν με τη βιταμίνη D που περιέχουν
  • Προσφέρουν μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών, δομικό συστατικό όλων των ιστών του σώματος

100 γραμμάρια σαρδέλες καλύπτουν:

Το 338%  της Ημερήσιας Συνιστώμενης Ποσότητας σε Βιταμίνη B12

87% σε Σελήνιο

64% σε Φώσφορο

61% σε Λιπαρά Οξέα

45% σε Πρωτεΐνη

44% σε Βιταμίνη D

35% σε Ασβέστιο

30%  σε Βιταμίνη B3

24% σε Ιώδιο

19% σε Χαλκό

16% σε Χλώριο

16% σε Βιταμίνη B2

 

Φανή Μπακαλιού, MSc Διατροφολόγος

Ατομικά Προγράμματα Διατροφής               

τηλ.2310 218989

κιν. 6932 881133  

https://nutriwise.blogspot.gr/

Facebook: Φανή Μπακαλιού Personal Nutrition Counseling

Συντάκτης: Φανή Μπακαλιού, Διατροφολόγος

Εκπαιδευτικός – Διατροφολόγος με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού…