Προστατέψτε το σπίτι σας από εγκληματίες

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Προφυλάξτε το σπίτι σας αλλά και τον εαυτό σας όσο πιο καλά μπορείτε. Πλέον οι διαθέσεις των διαρρηκτών έχουν αγριέψει, με αποτέλεσμα να τραυματίζουν και να σκοτώνουν αθώους πολίτες για το τίποτα. Εμείς σας ενημερώνουμε με απλούς τρόπους πώς μπορείτε να διαφυλάξετε το σπίτι σας.

Αρχικά αγοράστε ένα σκυλί φύλακα. Αγοράστε ένα δυναμικό σκυλί μεγαλόσωμο, εκπαιδεύστε το κατάλληλα ώστε να ξέρει πώς να κινηθεί σε περίπτωση τέτοιου κινδύνου. Ένας διαρρήκτης αν ακούσει το γαύγισμα ενός σκυλιού, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τρομάξει και να φύγει. Σε περίπτωση που δεν πτοηθεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον προστάτη του σπιτιού σας.

Βάλτε σύρτη.  Σε κάθε εξώπορτα του σπιτιού σας, βάλτε από έναν σύρτη και πριν πέσετε να κοιμηθείτε, αφού κλειδώσετε, κλείστε και τον σύρτη. Είναι πολύ πιο δύσκολο έτσι ένας ληστής να ανοίξει την πόρτα.

Αγοράστε ένα σύστημα ασφαλείας. Τοποθετείστε έναν συναγερμό ώστε σε περίπτωση εισβολής να χτυπήσει και να τρομάξει τον εγκληματία. Οι κάμερες ασφαλείας που θα έχετε εγκαταστήσει θα έχουν καταγράψει το γεγονός και τα πρόσωπα με αποτέλεσμα να μπορείτε να κινηθείτε νομικά.

Τοποθετείστε πόρτα ασφαλείας. Η πόρτα ασφαλείας είναι πολύ πιο βαριά από μια ξύλινη κοινή πόρτα.

Αλλάξτε τις κλειδαριές. Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς, οι καινούριες κλειδαριές είναι πολύ πιο δύσκολες να παραβιαστούν, οπότε το μόνο που έχει να κάνετε είναι να τις αντικαταστήσετε.

Κόψτε τα δέντρα που συνδέονται με τα μπαλκόνια σας. Αρκετοί διαρρήκτες τα τελευταία χρόνια σκαρφαλώνουν στα δέντρα και μπαίνουν στα σπίτια με πολύ εύκολο τρόπο. Διότι είτε αφήνουμε τις μπαλκονόπορτες ανοιχτές για να αεριστεί το σπίτι, είτε τις ξεχνάμε, είτε είναι αρκετά παλιές, με αποτέλεσμα να τις σπάνε εύκολα.

Αφήστε ανοιχτά τα έξω φώτα. Με αυτό τον τρόπο κάνετε αισθητή την παρουσία σας και ίσως αποτρέπετε την εισβολή του εγκληματία.

Εγκαταστήστε φώτα με αισθητήρες. Αυτό θα βοηθήσει σε περίπτωση που εισέλθει να τρομάξει.

Επίσης:  Μην ξεχνάτε σε κάθε έξοδό σας να κλειδώνετε το σπίτι, να κλείνετε μπαλκονόπορτες, παράθυρα, γκαράζ κλπ. Αυτό ισχύει και πριν κοιμηθείτε ή φύγετε για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εάν σκοπεύετε να φύγετε κάποιο ταξίδι μην γίνεστε αντιληπτοί. Δηλαδή μην το κοινοποιείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήστε φώτα ανοιχτά και δώστε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε κάποιο συγγενή σας για να φαίνεται πως υπάρχει ζωή στο σπίτι.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr