Προκήρυξη Υποτροφιών από το ίδρυμα Κλέλιας Χατζηιωάννου

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη

Influence:

Το ίδρυμα Κλέλιας Χατζηιωάννου με πρόεδρο την κ. Χατζηιωάννου ιδρύθηκε το 2006 με στόχο την χορήγηση υποτροφιών σε αποφοίτους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Συγκεκριμένα προσφέρει δυνατότητες μεταπτυχιακών σε φοιτητές που αποφοιτούν με Άριστα ή Λίαν Καλώς στους τομείς: Νομικής, Ψυχολογίας, Ναυτιλιακών, Ιστορίας της Τέχνης, Ιατρικής, Φιλοσοφικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομίας και Πληροφορικής σε ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας και των Η.Π.Α. Αυτό τον σκοπό λοιπόν εξυπηρετεί μοιράζοντας ετησίως υποτροφίες από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ανακοινώθηκε η χορήγηση 4 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό στους εξής τομείς:

  • Νομική επιστήμη (1 υποτροφία)
  • Οικονομικές επιστήμες (1 υποτροφία)
  • Ιατρικές επιστήμες, συγκεκριμένα καρδιολογία και χειρουργική Ιατρική (2 υποτροφίες)

Οι υποτροφίες αναφέρονται στην παρακολούθηση μαθημάτων σε Ανώτατες Σχολές, Πανεπιστήμια και Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα τη Αγγλίας, άνευ διαγωνισμού με την επιλογή υποτρόφων σύμφωνα με τις διατάξεις της Συστατικής Πράξης του Ιδρύματος και τον ισχύοντα Νόμο.

Αιτήσεις μπορούν να κάνουν μόνο οι απόφοιτοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων (Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Α.Ε.Ι.), εφόσον είναι Έλληνες ηλικίας από 22 έως 30 ετών και το ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνάει (και ατομικό και οικογενειακό αθροιστικά),  για το φορολογικό έτος 2017, το ποσό των 40.000 €. Η διάρκεια της χορηγούμενης υποτροφίας ισχύει για ένα έτος, αντί για τη χορήγηση του ποσού των 1.000 € κάθε μήνα για διάρκεια 12 μηνών.

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους αιτούντες:

Όσοι ενδιαφέρονται για την χορήγηση των υποτροφιών θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους πριν την λήξη της διορίας υποτροφιών, δηλαδή πριν την  29η Ιουνίου (καταληκτική ημερομηνία). Οι αιτήσεις υποβάλλονται εμπρόθεσμα στα γραφεία του Ιδρύματος, τα οποία βρίσκονται στην Κηφισιά Αττικής, οδός Εμμανουήλ Μπενάκη, αριθμός 11-13 και με την επωνυμία «Ίδρυμα Κλέλιας Χατζηιωάννου» και στις ώρες: από τις 10:30 πμ. έως 14:00 μμ ή και μέσω συστημένης αίτησης χορηγούμενης από του Ιδρύματος, σε περίπτωση δυσκολίας αυτοπρόσωπου παρεύρεσης στα γραφεία του Ιδρύματος, η οποία είναι χορηγούμενη από το Ίδρυμα και απαιτεί την ταυτόχρονη επισύναψη όλων των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης.

Το έντυπο για την υποβολή των αιτήσεων μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί είτε μέσω της προσέλευσης του στα γραφεία του Ιδρύματος στην Αθήνα είτε μέσω της ιστοσελίδας του στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.cleliafoundation.gr/

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις καλέστε στα τηλέφωνα της γραμματείας τις ώρες 10:30 έως 14:00. Τηλ.: 210- 6208298 και κινητό 6973659310.

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr