Πώς να βρεις τον πρίγκιπα έρωτα

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Influence:

Αυτό που ψάχνω… μπορώ να το βρω! Μοιάζει αόρατο, μιας και το ουσιαστικό είναι αόρατο στο μάτι, όπως πιστεύει ο μικρός πρίγκιπας. Είναι αόρατο, μα υπαρκτό! Το συνάντησα στο πρώτο βλέμμα σου, στην πρώτη κίνησή σου, στο πρώτο φιλί σου!

Πως όμως ερωτεύεσαι έναν άνδρα και τι κρατάει τη δάδα αυτή πυρωμένη στα σωθικά σου;

  • Δεν χρειάζεται να είναι ο Αντόνιο Μπαντέρας: Ένας γοητευτικός άνδρας δεν είναι απαραίτητα Θεός. Μπορεί να σου αρέσει γιατί είναι αστείος, γιατί σε κοιτάει με αυτά τα μάτια τα ζεστά, γιατί σε βλέπει σαν την καναρίνα του.
  • Ο τρόπος του: Είναι βασικό να παρατηρείς την συμπεριφορά του. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ στο να μην γκρεμιστείς εξ’ ουρανού. Όσα περισσότερα παρατηρείς, τόσα ξέρεις! Θυμάμαι μια κωμωδία όπου αυτή ονειροβατεί, είναι έτοιμη να του παραδοθεί, λέει σε όλα ναι και αυτός όταν έρχεται ο λογαριασμός ζητάει μισά-μισά. Ξενέρωμα!
  • Αυτά που λέει να τα εννοεί: Αν και αυτό θα δείξει σε βάθος χρόνου, εντούτοις κάποια μικρά δείγματα θα σε φωτίσουν σαν μία πυγολαμπίδα, μέχρι να γίνουν χιλιάδες και φωτιστεί η πλάση σου! Τι σχολιάζει, τι κοιτά, τι λέει για τους άλλους ανθρώπους; Πως σκέφτεται για τις πρώην του;
  • Εκδηλωτικός: Σε κοιτά και σου χαμογελά, σου φανερώνει αυτό που θέλει με λόγια και με πράξεις; Έχει την αυτοπεποίθησή του. Όσο θυμάμαι εκείνη την διαφήμιση, παλιά από κάποιο ουίσκι, όπου αυτός διαπερνούσε τα χείλη του με το χοντρό του δάχτυλο. Δισεκατομμύρια γυναικών αναρριγούσαν!
  • Πιστός: Εντάξει στις μέρες μας δεν γίνονται και θαύματα. Τουλάχιστον να σου λέει ό,τι ωραίο θαυμάζει! Κοιτάει εσένα ή ότι γύρω του κινείται;
  • Με συναισθηματική ενσυναίσθηση: Σου λέει «τι θες από μένα»; Συγνώμη ποιο είναι το θέμα μας, μήπως βγήκα εκτός; Σε κοιτά με αυτά τα μάτια: Αυτός κυνηγός…. και εσύ κουνελάκι στο δάσος. Μα τι μου λες φοβάσαι μη και αντί για κουνελάκι είμαι λύκος και το γυρνάς στο: «εγώ δεν… απλά την φόρμα έβαλα και βγήκα»! Πριν βγεις και από τα ρούχα σου θυμήσου: Οι άνθρωποι φοβούνται τα αισθήματα.

Εξαρτάται και από εσένα: Πολλά εξαρτώνται και από το τι  θέλεις εσύ. Σε αυτή τη φάση βρίσκεσαι στη δική σου Σελήνη. Βέβαια βλέπεις τι έχει να σου προσφέρει και μπαξές. Προσαρμόσου και προσάρμοσε!

Αν είναι βάτραχος δεν θα γίνει πρίγκιπας, με την καμία! Είναι λάθος να το δεις μαμά και να θες να τον διδάξεις. Σε ελκύουν τα ρεμάλια και νομίζεις πως θα κάνεις μέγα κατόρθωμα αν τον κάνεις άνθρωπο. Μερικά ελαττώματα βγάζουν μάτι. Εντάξει και εσύ δεν έχεις βραβείο τελειότητας, αλλά μακριά από εγωκεντρικούς, τσιγκούνηδες, επικριτικούς, εθιστικούς και νταήδες κάθε μορφής. Αγνόησέ τους!

Μην μπλοκάρεις μόνη σου τον εαυτό σου:  Σκέψου θετικά, πες πως όλα μπορούν να γίνουν και θα γίνουν. Μην λες όλη την ώρα δεν είναι εύκολο, δεν υπάρχουν άνδρες και άλλα τέτοια αρνητικά. Υπάρχουν θεωρίες που πιστεύουν πως ό,τι ελπίζεις και προσπαθείς… γίνεται!

Με την υπομονή έχω τελειώσει!  Αν είναι λάθος επιλογή μην επιμένεις. Να πας πιο κάτω, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, λεμονιές και νεραντζιές μη σου πω! Περπατώ με τα λάθη μου πέφτω και σηκώνομαι!!

Τα περιμένεις όλα από την τύχη: Άφησε τον τζόγο  και λύσε μόνη σου τα δικά σου αισθηματικά. Ντύσου, στολίσου και βγες καμιά τσάρκα μπας και συναντήσεις κανένα αρσενικό. Αυτό που απαντάω σε όλες τις φίλες μου που μου λένε «δεν έτυχε» είναι: «ΚΑΙ Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΧΟΡΟ». Είχε πελώρια εμπόδια στο δρόμο της, όμως τα νίκησε όλα, κίνησε γη και ουρανό για να συναντήσει τον πρίγκιπά της!      

Ο δικός σου ο Πρίγκιπας δεν θα ‘χει άσπρο άτι, δεν θα φορά πανοπλία, δεν θα ‘χει όπλα και σπαθιά. Ας έχει όμως μια μεγάλη καρδιά και μια φλογοβόλα αγκαλιά να σε ζεστάνει!

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr