Πώς να μάθετε στο παιδί σας να κολυμπάει σωστά

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη

Influence:

Το κολύμπι είναι μία βασική ικανότητα που πρέπει να μάθει το παιδί από μικρή ηλικία, κυρίως γιατί είναι από αυτές τις ικανότητες, των οποίων η απόκτηση δυσκολεύει όσο περνάνε τα χρόνια. Όχι μόνο αποτελεί μία διασκεδαστική δραστηριότητα που προσφέρει  και καλή άσκηση, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σώσει τη ζωή του παιδιού σας.

Κάντε την καλή αρχή

Το βασικότερο βήμα για να μάθει το παιδί σας να κολυμπάει είναι να συνηθίσει από  μικρή ηλικία στην ιδέα του υγρού στοιχείου. Αν και τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να μάθουν να κολυμπούν ικανοποιητικά από μόνα τους μέχρι να φτάσουν μερικών χρονών, μπορείτε να ξεκινήσετε να το πηγαίνετε είτε σ κάποια πισίνα (κατά προτίμηση) είτε στη θάλασσα.

Το διάστημα μεταξύ 6 και 12 μηνών συνήθως θεωρείται καλή ηλικία για την πρώτη επαφή του παιδιού με το νερό, κυρίως γιατί σε αυτή την ηλικία αποκτούν κάποια ικανότητα πολύ γρηγορότερα.  Η εισαγωγή του στο νερό πρέπει να είναι σταδιακή ώστε να μην πανικοβληθεί το παιδί. Τα περισσότερα παιδιά μικρής ηλικίας βιώνουν εμπειρίες πνιγμού λόγω της απότομης επαφής τους με το νερό.

Βεβαιωθείτε για  την υγεία του παιδιού

Σε όποια ηλικία και να ξεκινήσει τα κολύμπι το παιδί σας πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε για την καλή σωματική του κατάσταση. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, κυρίως δε αναπνευστικό, θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού προτού ξεκινήσετε τα μαθήματα κολύμβησης.

Αποφύγετε τα φουσκωτά σωσίβια

Σωσίβια και μπρατσάκια, γενικά οποιοδήποτε βοηθητικό για το κολύμπι που μπορείτε να φουσκώσετε, μπορεί να είναι αρκετά δημοφιλή και βολικά για να βεβαιωθείτε για την ασφάλεια του παιδιού σας, ωστόσο δεν εγκρίνονται από τους περισσότερους παιδιάτρους. Σε περίπτωση διαρροής αέρα, η οποία εύκολα συμβαίνει με τέτοιον εξοπλισμό, το παιδί μπορεί εύκολα να βουλιάξει, ενώ τέτοια βοηθήματα εύκολα γλιστράνε. Προτιμάται η χρήση ειδικού γιλέκου ασφαλείας, το οποίο δένεται κατάλληλα για μικρά παιδιά ώστε να αποφευχθεί να ξεφύγει από τον χειρισμό του παιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr