Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας το χειμώνα

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Ο χειμώνας είναι η εποχή που χρειάζεται να προσέχετε περισσότερο το δέρμα σας, καθώς  ο παγωμένος αέρας έξω, σε συνδυασμό τη ζέστη στο εσωτερικό περιβάλλον, είναι επιζήμιος για το δέρμα σας. Αφαιρεί από το δέρμα την υγρασία, δημιουργώντας ένα ξηρό, κοκκινισμένο και ίσως σκασμένο δέρμα που καμιά φορά ξεφλουδίζει.

Περιορίστε τις εξόδους σας όταν κάνει πολύ κρύο

Υπάρχουν δραστηριότητες διασκέδασης τον χειμώνα που μπορείτε να κάνετε σε εξωτερικούς χώρους και εννοείτε πως δεν πρέπει να τις χάσετε. Αλλά δεν χρειάζεται να επιβαρύνετε το δέρμα σας. Φροντίστε να περιορίσετε το διάστημα που βγαίνετε έξω. Οι ώρες που θα πρέπει να εκτίθεστε στο κρύο, εξαρτάται από την αντοχή του δέρματός σας, αλλά γενικά να μην υπερβάλλετε στο χρόνο συνεχούς έκθεσης στον ψυχρό αέρα.

Εσωτερικές προϋποθέσεις

Ο λόγος για τον οποίο θέλετε να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας σε εσωτερικούς χώρους είναι επειδή μπορείτε να επηρεάσετε τη θερμοκρασία και την υγρασία μέσα στους περιφραγμένους χώρους. Ρυθμίστε τη θέρμανση σε ένα άνετο βαθμό, όχι πολύ ζεστό  πολύ κρύο. Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε έναν υγραντήρα στους εσωτερικούς χώρους σας για να βεβαιωθείτε ότι ο περιβάλλοντας αέρας παραμένει υγρός.

Πλύνετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα

Αφαιρώντας τις βρωμιές που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματός σας, αφήνετε το δέρμα σας να αναπνέει πιο εύκολα. Ο πραγματικός ένοχος όταν πλένετε το πρόσωπό σας είναι το πολύ ζεστό νερό, διότι αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα, αφήνοντάς το εντελώς αφυδατωμένο και ξηρό. Επίσης αποβάλει τη φυσική υγρασία του δέρματός σας και μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και βλάβη.

Απολέπιση

Τα βασικά βήματα ομορφιάς παραμένουν ευεργετικά το χειμώνα, όπως και την άνοιξη. Οι  ζημιές στα εξωτερικά στρώματα του δέρματός σας το χειμώνα, είναι επειδή το ξηρό, νεκρό δέρμα είναι πιο ευάλωτο. Γι ‘αυτό πρέπει να κάνετε απολέπιση, για να τα αφαιρέσετε από το δέρμα σας και να αφήσετε ένα νέο στρώμα επιδερμίδας να εκτεθεί.

Ενυδάτωση

Κάτω από έναν ξηρό και παγωμένο καιρό, το δέρμα σας θα εκτιμήσει τη λήψη οποιουδήποτε είδους υγρασίας για να το αναζωογονήσει και να το τονώσει. Επιλέξτε μια καλή ενυδατική κρέμα για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα που μπορεί εύκολα να απορροφηθεί και χρησιμοποιήστε μια πιο ισχυρή σύνθεση το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο.

Νερό

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο είναι να λαμβάνετε συνεχώς υγρά, ώστε να πάρει την υγρασία το σώμα σας και να επιτρέψει να δράσει στο δέρμα σας. 

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr