Πώς να αφαιρέσετε τα άλατα από το μπάνιο

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Influence:

Το μπάνιο είναι σίγουρα το πιο ευαίσθητο σημείο του σπιτιού και ίσως και το πιο δύσκολο από άποψη καθαριότητας. Ας δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αφαιρέσουμε τα άλατα από το μπάνιο, μια δουλειά απαραίτητη και αρκετά συχνή, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου.

Για να καθαρίσουμε τα άλατα από το μπάνιο μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικά προϊόντα και όχι απορρυπαντικά με έντονες μυρωδιές. Ένα τέτοιο μείγμα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να καθαρίσουμε το μπάνιο είναι σκόνη καθαρισμού με ξύδι.

  • Απλώνουμε το μείγμα σε όλα τα σημεία που έχουμε το πρόβλημα με τα άλατα και το αφήνουμε να ενεργήσει για 10λεπτά.
  • Μετά το τρίβουμε με μια οδοντόβουρτσα ή με το σκληρό μέρος από το σφουγγάρι.
  • Ξεπλένουμε πολύ καλά και το σκουπίζουμε με στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας.

Για τα είδη υγιεινής από χρώμιο μπορούμε να μουλιάσουμε λίγο ρολό από χαρτί σε ξύδι και να το τυλίξουμε γύρω από τις βρύσες, τις μπαταρίες του μπάνιου, αλλά και τα χερούλια για περίπου 10 λεπτά.

Το αφαιρούμε και αφήνουμε να στεγνώσει. Τα άλατα θα εξαφανιστούν.

Εάν τώρα η μυρωδιά από το ξίδι είναι πολύ έντονη και θέλουμε να αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε ξύδι μπορούμε να πάρουμε μία λεμονόκουπα και να τρίψουμε τις βρύσες, τα είδη υγιεινής, αλλά και τις οπές από την αποχέτευση. Αυτή η διαδικασία πέρα από τα άλατα, θα διώξει και τα υπολείμματα από σαπούνια.

Εάν έχουμε επίμονους λεκέδες από άλατα γύρω από τις βρύσες, τότε ανακατεύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και με αυτό το μείγμα τρίβουμε τους λεκέδες χρησιμοποιώντας έναν παλιό βουρτσάκι δοντιών.

Αν έχουμε άλατα στην ντουζιέρα τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα διάλυμα σόδας ή ένα διάλυμα λεμονιού.

Ένα πολύ δύσκολο σημείο όπου σίγουρα συγκεντρώνονται πολλά άλατα είναι  οι τρύπες από το τηλέφωνο που χρησιμοποιούμε στη μπανιέρα. Συνήθως η συγκέντρωση των αλάτων έχει σαν αποτέλεσμα να κλείνουν οι τρύπες και το νερό να αρχίσει να βγαίνει σε μικρότερη ποσότητα ή με μία περίεργη κατεύθυνση.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr